Nabeschouwing Lazio - Roma (3-0) || Serie A 2018/2019

Zaterdag 2 maart 2019 - 20:30 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Lazio het zaterdag 2 maart 2019 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Roma. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Roma.

Via de Lazio - Roma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lazio - Roma (3-0)

Het Serie A duel tussen Lazio en Roma is onder leiding van scheidsrechter Paolo Silvio Mazzoleni geëindigd in een 3-0 overwinning voor Lazio. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door F. Caicedo, waarmee Lazio met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 73e minuut voor dat Lazio via C. Immobile op 2-0 kwam te staan. Laat in de wedstrijd volgde nog een derde en laatste doelpunt. Het was D. Cataldi van Lazio die de 3-0 wist te maken in de 89e minuut.

In de 93e minuut moest Roma verder met een man minder, nadat A. Kolarov een tweede gele kaart kreeg.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Paolo Silvio Mazzoleni, waardoor Lazio dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Lazio - Roma 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lazio - Roma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Gele kaart Roma Gele kaart voor Juan Jesus Roma
12' Doelpunt Lazio Doelpunt F. Caicedo met assist van J. Correa Lazio 1-0
55' Gele kaart Lazio Gele kaart voor S. Lulić Lazio
62' Wissel Roma Wissel D. Perotti voor N. Zaniolo Roma
64' Wissel Lazio Wissel C. Immobile voor F. Caicedo Lazio
66' Wissel Roma Wissel J. Pastore voor D. De Rossi Roma
70' Wissel Lazio Wissel M. Parolo voor Luis Alberto Lazio
72' Gele kaart Roma Gele kaart voor F. Fazio Roma
73' Penalty Lazio Penalty C. Immobile Lazio 2-0
77' Gele kaart Lazio Gele kaart voor S. Milinković-Savić Lazio
78' Wissel Lazio Wissel D. Cataldi voor J. Correa Lazio
82' Wissel Roma Wissel P. Schick voor S. El Shaarawy Roma
89' Doelpunt Lazio Doelpunt D. Cataldi met assist van S. Milinković-Savić Lazio 3-0
90' Gele kaart Lazio Gele kaart voor D. Cataldi Lazio
92' Gele kaart Roma Gele kaart voor E. Džeko Roma
93' Gele kaart Lazio Gele kaart voor Ş. Radu Lazio
93' Gele kaart Roma Gele kaart voor A. Kolarov Roma
93' Tweede gele kaart Roma Tweede gele kaart voor A. Kolarov Roma
Video hoogtepunten en samenvatting Lazio - Roma
Opstellingen Lazio - Roma
De opstellingen van Lazio en Roma zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lazio gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Roma zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Lazio - Roma

Lazio en Roma treffen elkaar in de 26e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paolo Silvio Mazzoleni en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lazio en Roma in de Serie A vond plaats op 29 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roma. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide teams is Roma favoriet. 14 keer wist de ploeg van Lazio te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Lazio. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Lazio 7
Winst Roma 14
Gelijkspel 6
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lazio op een 6e positie staat, terwijl we Roma terugvinden op de 5e plaats.