Nabeschouwing Lecce - Fiorentina (1-3) || Serie A 2019/2020

Woensdag 15 juli 2020 - 21:45 uur

In de Serie A 2019/2020 neemt Lecce het woensdag 15 juli 2020 om 21:45 uur in eigen huis op tegen Fiorentina. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Via del Mare in Lecce.

Via de Lecce - Fiorentina live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lecce - Fiorentina (1-3)

Het Serie A duel tussen Lecce en Fiorentina is onder leiding van scheidsrechter Marco Guida geëindigd in een 1-3 overwinning voor Fiorentina. Na 45 minuten stond er een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door F. Chiesa, waarmee Fiorentina met 0-1 de leiding nam. Fiorentina kreeg via E. Pulgar in de 11e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Marco Guida de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. In de 38e werd de voorsprong voor Fiorentina verdubbeld dankzij een doelpunt van R. Ghezzal.

In de 40e minuut volgde een derde treffer van Fiorentina, waarmee P. Cutrone zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Na 88 minuten deed Y. Skakhov iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Lecce werd verkleind tot 1-3.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Fiorentina.

LIVE Lecce - Fiorentina 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lecce - Fiorentina teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Fiorentina Doelpunt F. Chiesa met assist van P. Cutrone Fiorentina 0-1
10' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor F. Ribery Fiorentina
10' Gele kaart Lecce Gele kaart voor Gabriel Lecce
11' Penalty gemist Fiorentina Penalty gemist E. Pulgar Fiorentina
21' Gele kaart Lecce Gele kaart voor K. Babacar Lecce
27' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor R. Ghezzal Fiorentina
36' Gele kaart Lecce Gele kaart voor G. Donati Lecce
38' Doelpunt Fiorentina Doelpunt R. Ghezzal Fiorentina 0-2
40' Doelpunt Fiorentina Doelpunt P. Cutrone met assist van F. Chiesa Fiorentina 0-3
46' Wissel Fiorentina Wissel F. Ceccherini voor G. Pezzella Fiorentina
46' Wissel Lecce Wissel R. Saponara voor D. Farias Lecce
65' Wissel Lecce Wissel C. DellOrco voor N. Paz Lecce
65' Wissel Lecce Wissel P. Tachtsidis voor J. Petriccione Lecce
65' Wissel Fiorentina Wissel L. Venuti voor F. Chiesa Fiorentina
65' Wissel Fiorentina Wissel D. Vlahovic voor P. Cutrone Fiorentina
70' Wissel Fiorentina Wissel G. Castrovilli voor A. Duncan Fiorentina
72' Wissel Lecce Wissel Y. Skakhov voor K. Babacar Lecce
72' Wissel Lecce Wissel B. Vera voor Z. Majer Lecce
83' Wissel Fiorentina Wissel K. Agudelo voor F. Ribery Fiorentina
88' Doelpunt Lecce Doelpunt Y. Skakhov met assist van B. Vera Lecce 1-3
Video hoogtepunten en samenvatting Lecce - Fiorentina
Opstellingen Lecce - Fiorentina
De opstellingen van Lecce en Fiorentina zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lecce gaat aantreden in een 4-3-2-1 formatie en Fiorentina zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Lecce - Fiorentina

Lecce en Fiorentina treffen elkaar in de 33e speelronde van de Serie A van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Guida en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lecce en Fiorentina in de Serie A vond plaats op 30 november 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lecce. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide ploegen is Lecce favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Fiorentina slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Lecce 4
Winst Fiorentina 3
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lecce op een 18e positie staat, terwijl we Fiorentina terugvinden op de 13e plaats.