Nabeschouwing Napoli - Empoli (5-1) || Serie A 2018/2019

Vrijdag 2 november 2018 - 20:30 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Napoli het vrijdag 2 november 2018 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Empoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona in Naples.

Via de Napoli - Empoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Empoli (5-1)

Het Serie A duel tussen Napoli en Empoli is onder leiding van scheidsrechter Luca Pairetto geëindigd in een 5-1 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door L. Insigne, waarmee Napoli met 1-0 de leiding nam. Napoli vergrootte in de 38e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Mertens op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 58e minuut wist Empoli de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via F. Caputo.

Na 64 minuten werd de voorsprong voor Napoli vergroot nadat D. Mertens de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 90e minuut nadat A. Milik namens Napoli de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 93e minuut en kwam op naam te staan van Napoli speler D. Mertens, die daarmee tekende voor de 5-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Luca Pairetto bij een 5-1 eindstand in het voordeel van Napoli.

LIVE Napoli - Empoli 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Empoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Napoli Doelpunt L. Insigne met assist van K. Koulibaly Napoli 1-0
38' Doelpunt Napoli Doelpunt D. Mertens met assist van L. Insigne Napoli 2-0
42' Gele kaart Empoli Gele kaart voor I. Bennacer Empoli
58' Doelpunt Empoli Doelpunt F. Caputo met assist van R. Krunić Empoli 2-1
63' Wissel Napoli Wissel José Callejón voor Fabián Ruiz Napoli
63' Wissel Napoli Wissel Allan voor M. Rog Napoli
64' Doelpunt Napoli Doelpunt D. Mertens met assist van José Callejón Napoli 3-1
67' Wissel Empoli Wissel M. Zajc voor A. Acquah Empoli
68' Wissel Empoli Wissel M. Pasqual voor R. Krunić Empoli
80' Wissel Empoli Wissel A. La Gumina voor S. Uçan Empoli
83' Wissel Napoli Wissel A. Milik voor P. Zieliński Napoli
86' Gele kaart Empoli Gele kaart voor G. Di Lorenzo Empoli
90' Doelpunt Napoli Doelpunt A. Milik met assist van D. Mertens Napoli 4-1
93' Doelpunt Napoli Doelpunt D. Mertens met assist van L. Insigne Napoli 5-1
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Empoli
Opstellingen Napoli - Empoli
De opstellingen van Napoli en Empoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Empoli zal beginnen in een 4-3-2-1 opstelling.
Formatie 4-3-2-1
Coach Aurelio Andreazzoli
Voorbeschouwing Napoli - Empoli

Napoli en Empoli treffen elkaar in de 11e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luca Pairetto en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en Empoli in de Serie A vond plaats op 19 maart 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Napoli. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Napoli favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Empoli slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Napoli 3
Winst Empoli 2
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Napoli op een 3e positie staat, terwijl we Empoli terugvinden op de 18e plaats.