Nabeschouwing Napoli - Juventus (1-2) || Serie A 2018/2019

Zondag 3 maart 2019 - 20:30 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Napoli het zondag 3 maart 2019 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Juventus. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona in Napoli.

Via de Napoli - Juventus live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Juventus (1-2)

Het Serie A duel tussen Napoli en Juventus is onder leiding van scheidsrechter Gianluca Rocchi geëindigd in een 1-2 overwinning voor Juventus. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor A. Meret in de 25e minuut, waardoor Napoli met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel in de eerste helft, na 28 minuten was het M. Pjanić die Juventus op een 0-1 voorsprong zette. In de 39e werd de voorsprong voor Juventus verdubbeld dankzij een doelpunt van E. Can.

In de 47e minuut moest Juventus verder met een man minder, nadat M. Pjanić een tweede gele kaart kreeg. In de 61e was het Napoli dat op voorsprong kwam te staan na een goal van José Callejón. Na 84 minuten was het L. Insigne van Napoli de kans kreeg om de wedstrijd via een penalty opnieuw van een goal te voorzien, maar zijn inzet vanaf 11 meter bleek niet voldoende om de kans te benutten, waardoor de score 0-2 bleef.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Gianluca Rocchi, waardoor Juventus dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Napoli - Juventus 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Juventus teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Rode kaart Napoli Rode kaart voor A. Meret Napoli
27' Wissel Napoli Wissel D. Ospina voor A. Milik Napoli
28' Doelpunt Juventus Doelpunt M. Pjanić Juventus 0-1
34' Gele kaart Juventus Gele kaart voor M. Pjanić Juventus
39' Doelpunt Juventus Doelpunt E. Can met assist van F. Bernardeschi Juventus 0-2
46' Wissel Napoli Wissel D. Mertens voor K. Malcuit Napoli
47' Tweede gele kaart Juventus Tweede gele kaart voor M. Pjanić Juventus
54' Gele kaart Juventus Gele kaart voor João Cancelo Juventus
61' Doelpunt Napoli Doelpunt José Callejón met assist van L. Insigne Napoli 1-2
61' Wissel Juventus Wissel M. De Sciglio voor João Cancelo Juventus
74' Wissel Juventus Wissel R. Bentancur voor M. Mandžukić Juventus
77' Gele kaart Napoli Gele kaart voor N. Maksimović Napoli
78' Wissel Napoli Wissel A. Ounas voor José Callejón Napoli
83' Gele kaart Juventus Gele kaart voor Alex Sandro Juventus
84' Penalty gemist Napoli Penalty gemist L. Insigne Napoli
85' Wissel Juventus Wissel P. Dybala voor F. Bernardeschi Juventus
86' Gele kaart Napoli Gele kaart voor K. Koulibaly Napoli
89' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Allan Napoli
89' Gele kaart Juventus Gele kaart voor R. Bentancur Juventus
92' Gele kaart Juventus Gele kaart voor P. Dybala Juventus
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Juventus
Opstellingen Napoli - Juventus
De opstellingen van Napoli en Juventus zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Juventus zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Napoli - Juventus

Napoli en Juventus treffen elkaar in de 26e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Gianluca Rocchi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en Juventus in de Serie A vond plaats op 29 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Juventus. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide teams is Juventus favoriet. 11 keer wist de ploeg van Napoli te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Napoli. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Napoli 8
Winst Juventus 11
Totaal 23

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Napoli op een 2e positie staat, terwijl we Juventus terugvinden op de 1e plaats.