Nabeschouwing Napoli - SPAL (1-0) || Serie A 2018/2019

Zaterdag 22 december 2018 - 15:00 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Napoli het zaterdag 22 december 2018 om 15:00 uur in eigen huis op tegen SPAL. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona in Napoli.

Via de Napoli - SPAL live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - SPAL (1-0)

Het Serie A duel tussen Napoli en SPAL is onder leiding van scheidsrechter Federico La Penna geëindigd in een 1-0 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 46e minuut door Albiol, waarmee Napoli met 1-0 de leiding nam. Beide ploegen probeerden in het vervolg van de wedstrijd tot scoren te komen, met een aantal mooie aanvallen en flink wat schoten op goal tot gevolg. Het zou echter niet leiden tot nog meer goals.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Napoli uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Napoli - SPAL 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - SPAL teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

38' Gele kaart SPAL Gele kaart voor T. Cionek SPAL
42' Wissel SPAL Wissel F. Vicari voor J. Djourou SPAL
46' Doelpunt Napoli Doelpunt Albiol met assist van D. Mertens Napoli 1-0
46' Gele kaart Napoli Gele kaart voor M. Hamšík Napoli
50' Gele kaart SPAL Gele kaart voor J. Kurtič SPAL
61' Gele kaart Napoli Gele kaart voor M. Rog Napoli
66' Wissel Napoli Wissel Fabián Ruiz voor M. Rog Napoli
69' Wissel SPAL Wissel M. Valoti voor M. Valdifiori SPAL
79' Wissel Napoli Wissel S. Luperto voor F. Ghoulam Napoli
83' Wissel SPAL Wissel S. Floccari voor K. Bonifazi SPAL
83' Wissel Napoli Wissel A. Diawara voor D. Mertens Napoli
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - SPAL
Opstellingen Napoli - SPAL
De opstellingen van Napoli en SPAL zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en SPAL zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Napoli - SPAL

Napoli en SPAL treffen elkaar in de 17e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Federico La Penna en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en SPAL in de Serie A vond plaats op 18 februari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Napoli. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Napoli favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl SPAL slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Napoli 2
Winst SPAL 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Napoli op een 2e positie staat, terwijl we SPAL terugvinden op de 15e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.