Nabeschouwing Parma - Fiorentina (1-2) || Serie A 2019/2020

Zondag 5 juli 2020 - 19:30 uur

In de Serie A 2019/2020 neemt Parma het zondag 5 juli 2020 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Fiorentina. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Ennio Tardini in Parma.

Via de Parma - Fiorentina live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Parma - Fiorentina (1-2)

Het Serie A duel tussen Parma en Fiorentina is onder leiding van scheidsrechter Rosario Abisso geëindigd in een 1-2 overwinning voor Fiorentina. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 19 minuten. E. Pulgar maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Fiorentina vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. In de 31e minuut mocht er opnieuw een penalty genomen worden. Het was wederom E. Pulgar die aanlegde en vervolgens de 0-2 wist te scoren voor Fiorentina. In de 49e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het J. Kucka van Parma die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 1-2.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Rosario Abisso, waardoor Fiorentina dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Parma - Fiorentina 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Parma - Fiorentina teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Penalty Fiorentina Penalty E. Pulgar Fiorentina 0-1
31' Penalty Fiorentina Penalty E. Pulgar Fiorentina 0-2
32' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor L. Venuti Fiorentina
38' Gele kaart Parma Gele kaart voor G. Brugman Parma
39' Gele kaart Parma Gele kaart voor D. Kulusevski Parma
41' Gele kaart Parma Gele kaart voor J. Kucka Parma
49' Wissel Fiorentina Wissel G. Castrovilli voor M. Benassi Fiorentina
46' Wissel Parma Wissel A. Cornelius voor Y. Karamoh Parma
46' Wissel Fiorentina Wissel P. Lirola voor L. Venuti Fiorentina
49' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor G. Pezzella Fiorentina
49' Penalty Parma Penalty J. Kucka Parma 1-2
52' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Igor Fiorentina
63' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor N. Milenkovic Fiorentina
66' Wissel Fiorentina Wissel F. Chiesa voor F. Ribery Fiorentina
74' Wissel Parma Wissel A. Grassi voor G. Brugman Parma
74' Wissel Parma Wissel G. Pezzella voor R. Gagliolo Parma
79' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor P. Cutrone Fiorentina
82' Wissel Parma Wissel L. Siligardi voor D. Kulusevski Parma
85' Wissel Parma Wissel M. Sprocati voor Gervinho Parma
86' Wissel Fiorentina Wissel R. Sottil voor H. Dalbert Fiorentina
87' Wissel Fiorentina Wissel F. Ceccherini voor P. Cutrone Fiorentina
89' Gele kaart Parma Gele kaart voor J. Kurtic Parma
95' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor R. Sottil Fiorentina
Video hoogtepunten en samenvatting Parma - Fiorentina
Opstellingen Parma - Fiorentina
De opstellingen van Parma en Fiorentina zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Parma gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Fiorentina zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Parma - Fiorentina

Parma en Fiorentina treffen elkaar in de 30e speelronde van de Serie A van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Rosario Abisso en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Parma en Fiorentina in de Serie A vond plaats op 3 november 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide teams is Fiorentina favoriet. 9 keer wist de ploeg van Parma te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Parma. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Parma 5
Winst Fiorentina 9
Gelijkspel 7
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Parma op een 12e positie staat, terwijl we Fiorentina terugvinden op de 13e plaats.