Nabeschouwing Roma - Lazio (1-1) || Serie A 2019/2020

Zondag 26 januari 2020 - 18:00 uur

In de Serie A 2019/2020 neemt Roma het zondag 26 januari 2020 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Lazio. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Romagnano Sesia.

Via de Roma - Lazio live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Lazio (1-1)

De Serie A 2019/2020 wedstrijd tussen Roma en Lazio geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door E. Dzeko, waarmee Roma met 1-0 de leiding nam. Lazio kwam na 34 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van F. Acerbi, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met dezelfde stand die na 45 minuten al op het scorebord stond: 1-1.

LIVE Roma - Lazio 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Lazio teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Doelpunt Roma Doelpunt E. Dzeko met assist van B. Cristante Roma 1-0
34' Doelpunt Lazio Doelpunt F. Acerbi Lazio 1-1
35' Gele kaart Roma Gele kaart voor Fonseca P. Roma
40' Gele kaart Lazio Gele kaart voor Luiz Felipe Lazio
46' Wissel Lazio Wissel Patric voor Luiz Felipe Lazio
53' Gele kaart Roma Gele kaart voor E. Dzeko Roma
64' Gele kaart Lazio Gele kaart voor S. Milinkovic-Savic Lazio
71' Wissel Lazio Wissel M. Parolo voor L. Alberto Lazio
76' Wissel Lazio Wissel F. Caicedo voor J. Correa Lazio
81' Wissel Roma Wissel D. Perotti voor J. Kluivert Roma
83' Gele kaart Lazio Gele kaart voor S. Lulic Lazio
83' Wissel Roma Wissel A. Kolarov voor D. Santon Roma
87' Gele kaart Roma Gele kaart voor A. Kolarov Roma
90' Wissel Roma Wissel J. Pastore voor J. Veretout Roma
93' Gele kaart Lazio Gele kaart voor C. Immobile Lazio
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Lazio
Opstellingen Roma - Lazio
De opstellingen van Roma en Lazio zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Lazio zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Roma - Lazio

Roma en Lazio treffen elkaar in de 21e speelronde van de Serie A van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Giampaolo Calvarese en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Lazio in de Serie A vond plaats op 1 september 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide ploegen is Roma favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Lazio slechts 8 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Roma 14
Winst Lazio 8
Gelijkspel 7
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roma op een 5e positie staat, terwijl we Lazio terugvinden op de 3e plaats.