Nabeschouwing Roma - Sampdoria (4-1) || Serie A 2018/2019

Zondag 11 november 2018 - 15:00 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Roma het zondag 11 november 2018 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Sampdoria. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Roma.

Via de Roma - Sampdoria live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Sampdoria (4-1)

Het Serie A duel tussen Roma en Sampdoria is onder leiding van scheidsrechter Massimiliano Irrati geëindigd in een 4-1 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door Juan Jesus, waarmee Roma met 1-0 de leiding nam. Roma vergrootte in de 59e minuut de voorsprong nadat het via een goal van P. Schick op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 72e minuut volgde een derde treffer van Roma, waarmee S. El Shaarawy zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 89 minuten deed G. Defrel iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Sampdoria werd verkleind tot 3-1. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 93e minuut wist S. El Shaarawy namens Roma de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Massimiliano Irrati bij een 4-1 eindstand in het voordeel van Roma.

LIVE Roma - Sampdoria 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Sampdoria teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor K. Linetty Sampdoria
19' Doelpunt Roma Doelpunt Juan Jesus met assist van B. Cristante Roma 1-0
40' Gele kaart Roma Gele kaart voor A. Florenzi Roma
46' Wissel Sampdoria Wissel J. Jankto voor D. Praet Sampdoria
59' Doelpunt Roma Doelpunt P. Schick met assist van A. Kolarov Roma 2-0
68' Wissel Roma Wissel E. Džeko voor P. Schick Roma
69' Wissel Sampdoria Wissel J. Sala voor K. Linetty Sampdoria
72' Doelpunt Roma Doelpunt S. El Shaarawy Roma 3-0
78' Wissel Roma Wissel N. Zaniolo voor Lorenzo Pellegrini Roma
80' Wissel Sampdoria Wissel D. Kownacki voor G. Ramírez Sampdoria
81' Wissel Roma Wissel C. Ünder voor J. Kluivert Roma
89' Doelpunt Sampdoria Doelpunt G. Defrel met assist van J. Sala Sampdoria 3-1
93' Doelpunt Roma Doelpunt S. El Shaarawy Roma 4-1
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Sampdoria
Opstellingen Roma - Sampdoria
De opstellingen van Roma en Sampdoria zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Sampdoria zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Roma - Sampdoria

Roma en Sampdoria treffen elkaar in de 12e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Massimiliano Irrati en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Sampdoria in de Serie A vond plaats op 28 januari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sampdoria. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide ploegen is Roma favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Sampdoria slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Roma 10
Winst Sampdoria 7
Gelijkspel 7
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roma op een 10e positie staat, terwijl we Sampdoria terugvinden op de 11e plaats.