Nabeschouwing Roma - SPAL (0-2) || Serie A 2018/2019

Zaterdag 20 oktober 2018 - 15:00 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Roma het zaterdag 20 oktober 2018 om 15:00 uur in eigen huis op tegen SPAL. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Roma.

Via de Roma - SPAL live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - SPAL (0-2)

Het Serie A duel tussen Roma en SPAL is onder leiding van scheidsrechter Luca Pairetto geëindigd in een 0-2 overwinning voor SPAL. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 38 minuten. A. Petagna maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee SPAL vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. SPAL vergrootte in de 56e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. Bonifazi op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 75e minuut kreeg V. Savić van SPAL voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en SPAL de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor SPAL.

LIVE Roma - SPAL 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - SPAL teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Gele kaart SPAL Gele kaart voor S. Missiroli SPAL
38' Gele kaart Roma Gele kaart voor Luca Pellegrini Roma
38' Penalty SPAL Penalty A. Petagna SPAL 0-1
56' Doelpunt SPAL Doelpunt K. Bonifazi met assist van M. Valdifiori SPAL 0-2
59' Wissel Roma Wissel J. Kluivert voor B. Cristante Roma
62' Gele kaart Roma Gele kaart voor C. Ünder Roma
64' Gele kaart SPAL Gele kaart voor A. Paloschi SPAL
66' Wissel SPAL Wissel Everton Luiz voor A. Paloschi SPAL
69' Gele kaart SPAL Gele kaart voor Everton Luiz SPAL
70' Wissel SPAL Wissel M. Fares voor M. Valdifiori SPAL
71' Wissel Roma Wissel A. Ćorić voor C. Ünder Roma
75' Gele kaart SPAL Gele kaart voor V. Savić SPAL
75' Tweede gele kaart SPAL Tweede gele kaart voor V. Savić SPAL
77' Wissel SPAL Wissel A. Gomis voor M. Valoti SPAL
78' Wissel Roma Wissel J. Pastore voor Luca Pellegrini Roma
82' Gele kaart Roma Gele kaart voor F. Fazio Roma
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - SPAL
Opstellingen Roma - SPAL
De opstellingen van Roma en SPAL zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en SPAL zal beginnen in een 3-1-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Roma - SPAL

Roma en SPAL treffen elkaar in de 9e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luca Pairetto en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en SPAL in de Serie A vond plaats op 21 april 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roma. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Roma favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl SPAL slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Roma 2
Winst SPAL 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roma op een 6e positie staat, terwijl we SPAL terugvinden op de 14e plaats.