Nabeschouwing Atalanta - Cagliari (1-2) || Serie A 2021/2022

Zondag 6 februari 2022 - 12:30 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Atalanta het zondag 6 februari 2022 om 12:30 uur in eigen huis op tegen Cagliari. De wedstrijd wordt gespeeld in Gewiss Stadium in Bergamo.

Via de Atalanta - Cagliari live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Atalanta - Cagliari (1-2)

Het Serie A duel tussen Atalanta en Cagliari is onder leiding van scheidsrechter Alessandro Prontera geëindigd in een 1-2 overwinning voor Cagliari. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 50e minuut door G. Pereiro, waarmee Cagliari met 0-1 de leiding nam. In de 52e minuut moest J. Musso van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Alessandro Prontera een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Atalanta verder met een speler minder. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte J. L. Palomino namens Atalanta in de 64e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 68e minuut was het Cagliari dat op een 1-2 voorsprong kwam na een goal van G. Pereiro, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Alessandro Prontera, waardoor Cagliari dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Atalanta - Cagliari 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Atalanta - Cagliari teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor H. Dalbert Cagliari
35' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor A. Grassi Cagliari
46' Wissel Atalanta Wissel J. Maehle voor G. Pezzella Atalanta
50' Doelpunt Cagliari Doelpunt G. Pereiro met assist van H. Dalbert Cagliari 0-1
52' Rode kaart Atalanta Rode kaart voor J. Musso Atalanta
54' Wissel Atalanta Wissel F. Rossi voor M. Pasalic Atalanta
58' Wissel Atalanta Wissel D. Zapata voor L. Muriel Atalanta
58' Wissel Atalanta Wissel J. Boga voor M. Pessina Atalanta
61' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor D. Zappacosta Atalanta
63' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor A. Deiola Cagliari
64' Doelpunt Atalanta Doelpunt J. L. Palomino Atalanta 1-1
68' Doelpunt Cagliari Doelpunt G. Pereiro met assist van R. Bellanova Cagliari 1-2
72' Wissel Atalanta Wissel V. Mihaila voor D. Zapata Atalanta
78' Wissel Cagliari Wissel D. Baselli voor H. Dalbert Cagliari
87' Wissel Cagliari Wissel A. Carboni voor A. Obert Cagliari
87' Wissel Cagliari Wissel L. Ceppitelli voor R. Bellanova Cagliari
90' Wissel Cagliari Wissel C. Kourfalidis voor A. Deiola Cagliari
90' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor A. Cragno Cagliari
91' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor E. Goldaniga Cagliari
92' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor W. Mazzarri Cagliari
Video hoogtepunten en samenvatting Atalanta - Cagliari
Opstellingen Atalanta - Cagliari
De opstellingen van Atalanta en Cagliari zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Atalanta gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Cagliari zal beginnen in een 3-1-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Atalanta - Cagliari

Atalanta en Cagliari treffen elkaar in de 24e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alessandro Prontera en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Atalanta en Cagliari in de Serie A vond plaats op 6 november 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Atalanta. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide ploegen is Atalanta favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Cagliari slechts 10 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Atalanta 13
Winst Cagliari 10
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Atalanta op een 4e positie staat, terwijl we Cagliari terugvinden op de 18e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.