Nabeschouwing Empoli - Fiorentina (2-1) || Serie A 2021/2022

Zaterdag 27 november 2021 - 15:00 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Empoli het zaterdag 27 november 2021 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Fiorentina. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Carlo Castellani in Empoli.

Via de Empoli - Fiorentina live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Empoli - Fiorentina (2-1)

Het Serie A duel tussen Empoli en Fiorentina is onder leiding van scheidsrechter Juan Luca Sacchi geëindigd in een 2-1 overwinning voor Empoli. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 57e minuut door D. Vlahovic, waarmee Fiorentina met 0-1 de leiding nam. Empoli kwam in de 87e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van F. Bandinelli, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 89e minuut zette A. Pinamonti zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Empoli de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Juan Luca Sacchi, waardoor Empoli dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Empoli - Fiorentina 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Empoli - Fiorentina teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

44' Wissel Empoli Wissel N. Haas voor S. Zurkowski Empoli
46' Wissel Fiorentina Wissel G. Castrovilli voor A. Duncan Fiorentina
51' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor L. Torreira Fiorentina
57' Doelpunt Fiorentina Doelpunt D. Vlahovic met assist van J. Callejon Fiorentina 0-1
58' Wissel Fiorentina Wissel N. Gonzalez voor R. Saponara Fiorentina
58' Wissel Empoli Wissel F. Bandinelli voor L. Henderson Empoli
58' Wissel Empoli Wissel N. Bajrami voor P. Cutrone Empoli
65' Gele kaart Empoli Gele kaart voor L. Tonelli Empoli
72' Wissel Empoli Wissel A. La Mantia voor F. Di Francesco Empoli
72' Wissel Empoli Wissel R. Marchizza voor F. Parisi Empoli
78' Wissel Fiorentina Wissel Y. Maleh voor G. Bonaventura Fiorentina
85' Wissel Fiorentina Wissel S. Amrabat voor L. Torreira Fiorentina
87' Doelpunt Empoli Doelpunt F. Bandinelli met assist van A. La Mantia Empoli 1-1
89' Doelpunt Empoli Doelpunt A. Pinamonti Empoli 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting Empoli - Fiorentina
Opstellingen Empoli - Fiorentina
De opstellingen van Empoli en Fiorentina zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Empoli gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Fiorentina zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Aurelio Andreazzoli
Voorbeschouwing Empoli - Fiorentina

Empoli en Fiorentina treffen elkaar in de 14e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Juan Luca Sacchi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Empoli en Fiorentina in de Serie A vond plaats op 5 mei 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Empoli. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide teams is Fiorentina favoriet. 8 keer wist de ploeg van Empoli te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Empoli. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Empoli 3
Winst Fiorentina 8
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Empoli op een 12e positie staat, terwijl we Fiorentina terugvinden op de 7e plaats.