Nabeschouwing Fiorentina - Genoa (6-0) || Serie A 2021/2022

Maandag 17 januari 2022 - 20:45 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Fiorentina het maandag 17 januari 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Genoa. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Artemio Franchi in Firenze.

Via de Fiorentina - Genoa live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fiorentina - Genoa (6-0)

Het Serie A duel tussen Fiorentina en Genoa is onder leiding van scheidsrechter Fabio Maresca geëindigd in een 6-0 overwinning voor Fiorentina. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 11e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg D. Vlahovic van Fiorentina via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. De eerste goal viel in de eerste helft, na 15 minuten was het A. Odriozola die Fiorentina op een 1-0 voorsprong zette. In de 34e werd de voorsprong voor Fiorentina verdubbeld dankzij een doelpunt van G. Bonaventura.

In de 42e minuut volgde een derde treffer van Fiorentina, waarmee C. Biraghi zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Ook na de derde treffer nam Fiorentina geen gas terug, waardoor in de 51e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van D. Vlahovic. De vijfde treffer van Fiorentina viel in de 69e minuut en kwam op naam te staan van C. Biraghi. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 77e minuut was het Fiorentina dat via L. Torreira de stand op 6-0 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Fabio Maresca en eindigde de wedstrijd dus met een 6-0 stand in het voordeel van Fiorentina, dat daarmee een zeer ruime overwinning boekte.

LIVE Fiorentina - Genoa 6-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fiorentina - Genoa teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Penalty gemist Fiorentina Penalty gemist D. Vlahovic Fiorentina
15' Doelpunt Fiorentina Doelpunt A. Odriozola Fiorentina 1-0
32' Gele kaart Genoa Gele kaart voor R. Calafiori Genoa
34' Doelpunt Fiorentina Doelpunt G. Bonaventura Fiorentina 2-0
36' Gele kaart Genoa Gele kaart voor M. Portanova Genoa
41' Gele kaart Genoa Gele kaart voor S. Sturaro Genoa
42' Doelpunt Fiorentina Doelpunt C. Biraghi Fiorentina 3-0
46' Wissel Genoa Wissel M. Bani voor R. Calafiori Genoa
46' Wissel Genoa Wissel C. Ekuban voor S. Sturaro Genoa
46' Wissel Genoa Wissel F. Melegoni voor M. Portanova Genoa
51' Doelpunt Fiorentina Doelpunt D. Vlahovic met assist van G. Bonaventura Fiorentina 4-0
67' Wissel Genoa Wissel F. Caicedo voor K. Yeboah Genoa
69' Doelpunt Fiorentina Doelpunt C. Biraghi Fiorentina 5-0
70' Wissel Fiorentina Wissel A. Terzic voor C. Biraghi Fiorentina
70' Wissel Fiorentina Wissel J. Callejon voor N. Gonzalez Fiorentina
70' Wissel Fiorentina Wissel A. Duncan voor G. Bonaventura Fiorentina
70' Wissel Fiorentina Wissel J. Ikone voor R. Saponara Fiorentina
74' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor L. Torreira Fiorentina
77' Doelpunt Fiorentina Doelpunt L. Torreira met assist van J. Ikone Fiorentina 6-0
80' Wissel Fiorentina Wissel E. Pulgar voor L. Torreira Fiorentina
80' Wissel Genoa Wissel A. Buksa voor M. Destro Genoa
Video hoogtepunten en samenvatting Fiorentina - Genoa
Opstellingen Fiorentina - Genoa
De opstellingen van Fiorentina en Genoa zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fiorentina gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Genoa zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Fiorentina - Genoa

Fiorentina en Genoa treffen elkaar in de 22e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Fabio Maresca en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fiorentina en Genoa in de Serie A vond plaats op 18 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fiorentina. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide ploegen is Fiorentina favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl Genoa slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 15 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Fiorentina 11
Winst Genoa 3
Gelijkspel 15
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fiorentina op een 8e positie staat, terwijl we Genoa terugvinden op de 19e plaats.