Nabeschouwing Fiorentina - Milan (4-3) || Serie A 2021/2022

Zaterdag 20 november 2021 - 20:45 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Fiorentina het zaterdag 20 november 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Milan. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Artemio Franchi in Firenze.

Via de Fiorentina - Milan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fiorentina - Milan (4-3)

Het Serie A duel tussen Fiorentina en Milan is onder leiding van scheidsrechter Marco Guida geëindigd in een 4-3 overwinning voor Fiorentina. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door A. Duncan, waarmee Fiorentina met 1-0 de leiding nam. Fiorentina vergrootte in de 46e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Saponara op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 60e minuut volgde een derde treffer van Fiorentina, waarmee D. Vlahovic zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 62 minuten deed Z. Ibrahimovic iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Milan werd verkleind tot 3-1. In de 67e minuut kwam Milan weer dichterbij, nadat Z. Ibrahimovic de stand terug wist te brengen naar 3-2. Daarmee was de wedstrijd echter nog niet gespeeld, want er volgde nog een hectische slotfase. In de 85e minuut was het D. Vlahovic van Fiorentina wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 4-2 scoorde. Namens Milan mocht L. Venuti in de 96e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 4-3.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Marco Guida bij een 4-3 eindstand in het voordeel van Fiorentina.

LIVE Fiorentina - Milan 4-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fiorentina - Milan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt Fiorentina Doelpunt A. Duncan Fiorentina 1-0
46' Doelpunt Fiorentina Doelpunt R. Saponara met assist van D. Vlahovic Fiorentina 2-0
56' Wissel Milan Wissel A. Florenzi voor P. Kalulu Milan
56' Wissel Milan Wissel O. Giroud voor B. Diaz Milan
57' Wissel Milan Wissel J. Messias voor A. Saelemaekers Milan
60' Doelpunt Fiorentina Doelpunt D. Vlahovic met assist van A. Duncan Fiorentina 3-0
62' Doelpunt Milan Doelpunt Z. Ibrahimovic Milan 3-1
67' Doelpunt Milan Doelpunt Z. Ibrahimovic met assist van T. Hernandez Milan 3-2
69' Wissel Fiorentina Wissel G. Castrovilli voor G. Bonaventura Fiorentina
69' Wissel Fiorentina Wissel N. Gonzalez voor J. Callejon Fiorentina
74' Wissel Milan Wissel I. Bennacer voor S. Tonali Milan
80' Wissel Milan Wissel R. Krunic voor R. Leao Milan
85' Doelpunt Fiorentina Doelpunt D. Vlahovic met assist van N. Gonzalez Fiorentina 4-2
92' Wissel Fiorentina Wissel Y. Maleh voor A. Duncan Fiorentina
95' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor G. Castrovilli Fiorentina
95' Gele kaart Milan Gele kaart voor T. Hernandez Milan
96' Eigen doelpunt Milan Eigen doelpunt L. Venuti Milan 4-3
Video hoogtepunten en samenvatting Fiorentina - Milan
Opstellingen Fiorentina - Milan
De opstellingen van Fiorentina en Milan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fiorentina gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Milan zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Fiorentina - Milan

Fiorentina en Milan treffen elkaar in de 13e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Guida en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fiorentina en Milan in de Serie A vond plaats op 21 maart 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Milan. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide teams is Milan favoriet. 15 keer wist de ploeg van Fiorentina te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Fiorentina. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Fiorentina 8
Winst Milan 15
Gelijkspel 9
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fiorentina op een 8e positie staat, terwijl we Milan terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.