Nabeschouwing Juventus - Sampdoria (3-2) || Serie A 2021/2022

Zondag 26 september 2021 - 12:30 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Juventus het zondag 26 september 2021 om 12:30 uur in eigen huis op tegen Sampdoria. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Stadium in Torino.

Via de Juventus - Sampdoria live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Juventus - Sampdoria (3-2)

Het Serie A duel tussen Juventus en Sampdoria is onder leiding van scheidsrechter Giovanni Ayroldi geëindigd in een 3-2 overwinning voor Juventus. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door P. Dybala, waarmee Juventus met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 43e minuut voor dat Juventus via L. Bonucci op 2-0 kwam te staan. In de 44e minuut wist Sampdoria de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via M. Yoshida.

Na 57 minuten werd de voorsprong voor Juventus vergroot nadat M. Locatelli de 3-1 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Sampdoria dat in de 83e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat A. Candreva de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Giovanni Ayroldi en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Juventus.

LIVE Juventus - Sampdoria 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Juventus - Sampdoria teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Juventus Doelpunt P. Dybala met assist van M. Locatelli Juventus 1-0
21' Wissel Juventus Wissel D. Kulusevski voor P. Dybala Juventus
28' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor M. Thorsby Sampdoria
41' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor N. Murru Sampdoria
43' Penalty Juventus Penalty L. Bonucci Juventus 2-0
44' Doelpunt Sampdoria Doelpunt M. Yoshida met assist van A. Candreva Sampdoria 2-1
47' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor A. Ekdal Sampdoria
53' Gele kaart Juventus Gele kaart voor R. Bentancur Juventus
57' Doelpunt Juventus Doelpunt M. Locatelli met assist van D. Kulusevski Juventus 3-1
58' Wissel Sampdoria Wissel T. Augello voor N. Murru Sampdoria
59' Wissel Sampdoria Wissel A. Silva voor A. Ekdal Sampdoria
59' Wissel Sampdoria Wissel M. Damsgaard voor F. Depaoli Sampdoria
66' Gele kaart Juventus Gele kaart voor J. Cuadrado Juventus
70' Wissel Juventus Wissel A. Ramsey voor F. Bernardeschi Juventus
70' Wissel Juventus Wissel G. Chiellini voor F. Chiesa Juventus
70' Wissel Sampdoria Wissel E. Torregrossa voor F. Caputo Sampdoria
82' Wissel Juventus Wissel W. McKennie voor R. Bentancur Juventus
82' Wissel Juventus Wissel M. Kean voor A. Morata Juventus
83' Doelpunt Sampdoria Doelpunt A. Candreva met assist van A. Silva Sampdoria 3-2
84' Gele kaart Juventus Gele kaart voor L. Bonucci Juventus
86' Gele kaart Juventus Gele kaart voor M. Kean Juventus
87' Wissel Sampdoria Wissel K. Askildsen voor M. Thorsby Sampdoria
Video hoogtepunten en samenvatting Juventus - Sampdoria
Opstellingen Juventus - Sampdoria
De opstellingen van Juventus en Sampdoria zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Juventus gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Sampdoria zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Juventus - Sampdoria

Juventus en Sampdoria treffen elkaar in de 6e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Giovanni Ayroldi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Juventus en Sampdoria in de Serie A vond plaats op 30 januari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Juventus. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide ploegen is Juventus favoriet. De thuisploeg wist 16 keer te winnen, terwijl Sampdoria slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Juventus 16
Winst Sampdoria 5
Gelijkspel 7
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Juventus op een 12e positie staat, terwijl we Sampdoria terugvinden op de 13e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.