Nabeschouwing Milan - Roma (3-1) || Serie A 2021/2022

Donderdag 6 januari 2022 - 18:30 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Milan het donderdag 6 januari 2022 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Roma. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Giuseppe Meazza in Milan.

Via de Milan - Roma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Milan - Roma (3-1)

Het Serie A duel tussen Milan en Roma is onder leiding van scheidsrechter Daniele Chiffi geëindigd in een 3-1 overwinning voor Milan. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 8 minuten. O. Giroud maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Milan vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Milan vergrootte in de 17e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Junior Messias op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 40e minuut wist Roma de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via T. Abraham.

In de 74e minuut moest Roma verder met een man minder, nadat R. Karsdorp een tweede gele kaart kreeg. Na 81 minuten werd de voorsprong voor Milan vergroot nadat Rafael Leão de 3-1 wist te scoren. Na 94 minuten werd opnieuw een speler van het veld gestuurd nadat Z. Ibrahimović zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving. Een penalty na 94 minuten had Milan een goal moeten opleveren, maar Z. Ibrahimovic wist deze kans helaas niet verzilveren, waardoor de score onveranderd bleef.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Milan.

LIVE Milan - Roma 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Milan - Roma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Gele kaart Roma Gele kaart voor T. Abraham Roma
8' Penalty Milan Penalty O. Giroud Milan 1-0
17' Doelpunt Milan Doelpunt Junior Messias Milan 2-0
18' Gele kaart Roma Gele kaart voor N. Zaniolo Roma
40' Doelpunt Roma Doelpunt T. Abraham met assist van L. Pellegrini Roma 2-1
44' Gele kaart Milan Gele kaart voor T. Hernández Milan
44' Gele kaart Roma Gele kaart voor R. Karsdorp Roma
56' Gele kaart Milan Gele kaart voor R. Krunić Milan
64' Wissel Milan Wissel T. Bakayoko voor R. Krunić Milan
64' Wissel Milan Wissel Rafael Leão voor A. Saelemaekers Milan
71' Wissel Roma Wissel F. Afena-Gyan voor J. Veretout Roma
71' Wissel Roma Wissel B. Cristante voor M. Viña Roma
71' Wissel Roma Wissel S. El Shaarawy voor L. Pellegrini Roma
74' Tweede gele kaart Roma Tweede gele kaart voor R. Karsdorp Roma
76' Wissel Roma Wissel E. Shomurodov voor T. Abraham Roma
77' Wissel Milan Wissel Z. Ibrahimović voor O. Giroud Milan
78' Wissel Milan Wissel A. Conti voor A. Florenzi Milan
81' Doelpunt Milan Doelpunt Rafael Leão met assist van Z. Ibrahimović Milan 3-1
84' Gele kaart Roma Gele kaart voor G. Mancini Roma
85' Wissel Roma Wissel Carles Pérez voor N. Zaniolo Roma
88' Gele kaart Roma Gele kaart voor D. Maldini Brahim Díaz Roma
93' Wissel Milan Wissel G. Mancini voor Milan
94' Tweede gele kaart Roma Tweede gele kaart voor Z. Ibrahimović Roma
94' Penalty gemist Milan Penalty gemist Z. Ibrahimovic Milan
Video hoogtepunten en samenvatting Milan - Roma
Opstellingen Milan - Roma
De opstellingen van Milan en Roma zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Milan gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Roma zal beginnen in een 3-1-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Milan - Roma

Milan en Roma treffen elkaar in de 20e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Chiffi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Milan en Roma in de Serie A vond plaats op 31 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Milan. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide teams is Roma favoriet. 13 keer wist de ploeg van Milan te winnen, tegenover 10 winstpartijen voor Milan. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Milan 10
Winst Roma 13
Gelijkspel 10
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Milan op een 2e positie staat, terwijl we Roma terugvinden op de 6e plaats.