Nabeschouwing Napoli - Lazio (4-0) || Serie A 2021/2022

Zondag 28 november 2021 - 20:45 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Napoli het zondag 28 november 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Lazio. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona (Napoli) in Napoli.

Via de Napoli - Lazio live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Lazio (4-0)

Het Serie A duel tussen Napoli en Lazio is onder leiding van scheidsrechter Daniele Orsato geëindigd in een 4-0 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door P. Zielinski, waarmee Napoli met 1-0 de leiding nam. Napoli vergrootte in de 10e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Mertens op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 29e minuut volgde een derde treffer van Napoli, waarmee D. Mertens zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Napoli in de 85e minuut, nadat F. Ruiz de 4-0 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Napoli.

LIVE Napoli - Lazio 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Lazio teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Napoli Doelpunt P. Zielinski Napoli 1-0
10' Doelpunt Napoli Doelpunt D. Mertens met assist van L. Insigne Napoli 2-0
13' Gele kaart Lazio Gele kaart voor Luiz Felipe Lazio
29' Doelpunt Napoli Doelpunt D. Mertens met assist van H. Lozano Napoli 3-0
35' Gele kaart Lazio Gele kaart voor Patric Lazio
46' Wissel Lazio Wissel M. Lazzari voor Patric Lazio
55' Wissel Lazio Wissel M. Zaccagni voor F. Anderson Lazio
59' Gele kaart Lazio Gele kaart voor D. Cataldi Lazio
61' Wissel Lazio Wissel T. Basic voor S. Milinkovic-Savic Lazio
64' Wissel Napoli Wissel E. Elmas voor H. Lozano Napoli
64' Wissel Napoli Wissel A. Petagna voor D. Mertens Napoli
73' Wissel Napoli Wissel D. Demme voor P. Zielinski Napoli
75' Wissel Lazio Wissel Lucas Leiva voor D. Cataldi Lazio
75' Wissel Lazio Wissel R. Moro voor Pedro Lazio
78' Gele kaart Napoli Gele kaart voor G. Di Lorenzo Napoli
79' Gele kaart Lazio Gele kaart voor M. Zaccagni Lazio
85' Doelpunt Napoli Doelpunt F. Ruiz met assist van G. Di Lorenzo Napoli 4-0
86' Wissel Napoli Wissel F. Ghoulam voor M. Rui Napoli
86' Wissel Napoli Wissel K. Malcuit voor F. Ruiz Napoli
88' Gele kaart Napoli Gele kaart voor D. Demme Napoli
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Lazio
Opstellingen Napoli - Lazio
De opstellingen van Napoli en Lazio zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Lazio zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Napoli - Lazio

Napoli en Lazio treffen elkaar in de 14e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Orsato en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en Lazio in de Serie A vond plaats op 22 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Napoli. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide ploegen is Napoli favoriet. De thuisploeg wist 15 keer te winnen, terwijl Lazio slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Napoli 15
Winst Lazio 7
Gelijkspel 6
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Napoli op een 1e positie staat, terwijl we Lazio terugvinden op de 6e plaats.