Nabeschouwing Napoli - Sampdoria (1-0) || Serie A 2021/2022

Zondag 9 januari 2022 - 16:30 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Napoli het zondag 9 januari 2022 om 16:30 uur in eigen huis op tegen Sampdoria. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona in Napoli.

Via de Napoli - Sampdoria live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Sampdoria (1-0)

Het Serie A duel tussen Napoli en Sampdoria is onder leiding van scheidsrechter Marco Di Bello geëindigd in een 1-0 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 43e minuut door A. Petagna, waarmee Napoli met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Napoli dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Napoli.

LIVE Napoli - Sampdoria 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Sampdoria teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Wissel Napoli Wissel M. Politano voor L. Insigne Napoli
35' VAR: Afgekeurd doelpunt J. Nunes Jesus Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel J. Nunes Jesus Napoli
43' Doelpunt Napoli Doelpunt A. Petagna Napoli 1-0
46' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor J. Chabot Sampdoria
46' Wissel Sampdoria Wissel T. Rincon voor A. Ekdal Sampdoria
46' Wissel Sampdoria Wissel W. Falcone voor E. Audero Sampdoria
72' Wissel Sampdoria Wissel F. Caputo voor R. Ciervo Sampdoria
74' Wissel Sampdoria Wissel N. Murru voor T. Augello Sampdoria
80' Wissel Napoli Wissel F. Ruiz voor D. Demme Napoli
80' Wissel Napoli Wissel A. Tuanzebe voor F. Ghoulam Napoli
89' Wissel Sampdoria Wissel G. Yepes voor A. Ferrari Sampdoria
91' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor N. Murru Sampdoria
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Sampdoria
Opstellingen Napoli - Sampdoria
De opstellingen van Napoli en Sampdoria zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Sampdoria zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Luciano Spalletti
Coach Roberto D'Aversa
Voorbeschouwing Napoli - Sampdoria

Napoli en Sampdoria treffen elkaar in de 21e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Di Bello en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en Sampdoria in de Serie A vond plaats op 23 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Napoli. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide ploegen is Napoli favoriet. De thuisploeg wist 20 keer te winnen, terwijl Sampdoria slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Napoli 20
Winst Sampdoria 2
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Napoli op een 3e positie staat, terwijl we Sampdoria terugvinden op de 15e plaats.