Nabeschouwing Sampdoria - Atalanta (1-3) || Serie A 2021/2022

Woensdag 27 oktober 2021 - 18:30 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Sampdoria het woensdag 27 oktober 2021 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Atalanta. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Luigi Ferraris in Genova.

Via de Sampdoria - Atalanta live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sampdoria - Atalanta (1-3)

Het Serie A duel tussen Sampdoria en Atalanta is onder leiding van scheidsrechter Alessandro Prontera geëindigd in een 1-3 overwinning voor Atalanta. Na 45 minuten stond er een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door F. Caputo, waarmee Sampdoria met 1-0 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van K. Askildsen zorgde ervoor dat Atalanta op 1-1 kwam te staan in de 17e minuut. In de 21e minuut zette D. Zapata zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Atalanta de leiding in de wedstrijd nam.

Na 95 minuten werd de voorsprong voor Atalanta vergroot nadat J. Ilicic de 1-3 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Atalanta.

LIVE Sampdoria - Atalanta 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sampdoria - Atalanta teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Sampdoria Doelpunt F. Caputo met assist van M. Thorsby Sampdoria 1-0
14' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor J. L. Palomino Atalanta
17' Eigen doelpunt Atalanta Eigen doelpunt K. Askildsen Atalanta 1-1
21' Doelpunt Atalanta Doelpunt D. Zapata met assist van D. Zappacosta Atalanta 1-2
26' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor M. Thorsby Sampdoria
29' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor K. Askildsen Sampdoria
36' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor O. Colley Sampdoria
46' Wissel Atalanta Wissel G. Scalvini voor J. L. Palomino Atalanta
57' Wissel Sampdoria Wissel J. Chabot voor N. Murru Sampdoria
59' Wissel Atalanta Wissel J. Ilicic voor M. Pasalic Atalanta
64' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor J. Ilicic Atalanta
65' Wissel Sampdoria Wissel R. Ciervo voor O. Colley Sampdoria
66' Wissel Sampdoria Wissel F. Quagliarella voor M. Gabbiadini Sampdoria
78' Wissel Atalanta Wissel A. Miranchuk voor R. Malinovsky Atalanta
78' Wissel Atalanta Wissel G. Pezzella voor D. Zappacosta Atalanta
85' Wissel Sampdoria Wissel A. Ekdal voor K. Askildsen Sampdoria
85' Wissel Sampdoria Wissel E. Torregrossa voor A. Silva Sampdoria
87' Wissel Atalanta Wissel R. Piccoli voor D. Zapata Atalanta
91' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor J. Chabot Sampdoria
93' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor R. Freuler Atalanta
95' Doelpunt Atalanta Doelpunt J. Ilicic met assist van A. Miranchuk Atalanta 1-3
Video hoogtepunten en samenvatting Sampdoria - Atalanta
Opstellingen Sampdoria - Atalanta
De opstellingen van Sampdoria en Atalanta zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sampdoria gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Atalanta zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Gian Piero Gasperini
Voorbeschouwing Sampdoria - Atalanta

Sampdoria en Atalanta treffen elkaar in de 10e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alessandro Prontera en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sampdoria en Atalanta in de Serie A vond plaats op 28 februari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Atalanta. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide ploegen is Sampdoria favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Atalanta slechts 10 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sampdoria 13
Winst Atalanta 10
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sampdoria op een 15e positie staat, terwijl we Atalanta terugvinden op de 5e plaats.