Nabeschouwing Udinese - Spezia (2-3) || Serie A 2021/2022

Zaterdag 14 mei 2022 - 18:00 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Udinese het zaterdag 14 mei 2022 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Spezia. De wedstrijd wordt gespeeld in Dacia Arena in Udine.

Via de Udinese - Spezia live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Udinese - Spezia (2-3)

Het Serie A duel tussen Udinese en Spezia is onder leiding van scheidsrechter Gianluca Aureliano geëindigd in een 2-3 overwinning voor Spezia. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door N. Molina, waarmee Udinese met 1-0 de leiding nam. Spezia kwam in de 35e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van D. Verde, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 48e minuut zette E. Gyasi zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Spezia de leiding in de wedstrijd nam.

Na 47 minuten werd de voorsprong voor Spezia vergroot nadat G. Maggiore de 1-3 wist te scoren. Spezia kreeg een penalty toegewezen in de 92e minuut, wat de ideale kans was om te scoren. Achter de bal stond R. Manaj die de penalty echter niet wist te benutten, waardoor de 1-3 tussenstand op het scorebord bleef staan. Udinese verkleinde in de 94e minuut de achterstand doordat P. Mari de 2-3 wist te maken, waardoor de wedstrijd toch weer spannend werd. Het bleek echter te laat om een nederlaag te voorkomen, want er zou hierna niet meer gescoord worden.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Gianluca Aureliano bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Spezia.

LIVE Udinese - Spezia 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Udinese - Spezia teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Gele kaart Udinese Gele kaart voor B. Nuytinck Udinese
19' Gele kaart Spezia Gele kaart voor E. Gyasi Spezia
26' Doelpunt Udinese Doelpunt N. Molina met assist van D. Udogie Udinese 1-0
31' Wissel Spezia Wissel S. Ferrer voor A. Reca Spezia
35' Doelpunt Spezia Doelpunt D. Verde met assist van S. Ferrer Spezia 1-1
48' Doelpunt Spezia Doelpunt E. Gyasi met assist van S. Ferrer Spezia 1-2
47' Doelpunt Spezia Doelpunt G. Maggiore met assist van D. Verde Spezia 1-3
53' Wissel Udinese Wissel I. Nestorovski voor I. Pussetto Udinese
53' Wissel Udinese Wissel L. Samardzic voor J. Makengo Udinese
67' Wissel Spezia Wissel J. Antiste voor D. Verde Spezia
67' Wissel Spezia Wissel N. Bertola voor K. Agudelo Spezia
72' Gele kaart Udinese Gele kaart voor R. Pereyra Udinese
76' Wissel Udinese Wissel B. Soppy voor D. Udogie Udinese
76' Wissel Udinese Wissel T. Arslan voor R. Pereyra Udinese
80' Gele kaart Spezia Gele kaart voor J. Kiwior Spezia
84' Wissel Spezia Wissel E. Salcedo voor G. Maggiore Spezia
84' Wissel Spezia Wissel V. Kovalenko voor E. Gyasi Spezia
87' Wissel Udinese Wissel F. Benkovic voor B. Nuytinck Udinese
92' Penalty gemist Spezia Penalty gemist R. Manaj Spezia
94' Doelpunt Udinese Doelpunt P. Mari met assist van G. Deulofeu Udinese 2-3
95' Gele kaart Udinese Gele kaart voor T. Arslan Udinese
Video hoogtepunten en samenvatting Udinese - Spezia
Opstellingen Udinese - Spezia
De opstellingen van Udinese en Spezia zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Udinese gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Spezia zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Udinese - Spezia

Udinese en Spezia treffen elkaar in de 37e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Gianluca Aureliano en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Udinese en Spezia in de Serie A vond plaats op 12 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Udinese. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is Udinese favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Spezia slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Udinese 2
Winst Spezia 1
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Udinese op een 12e positie staat, terwijl we Spezia terugvinden op de 16e plaats.