Nabeschouwing Bologna - Empoli (0-1) || Serie A 2022/2023

Zaterdag 17 september 2022 - 15:00 uur

In de Serie A 2022/2023 neemt Bologna het zaterdag 17 september 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Empoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Renato Dall'Ara in Bologna.

Via de Bologna - Empoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bologna - Empoli (0-1)

Het Serie A duel tussen Bologna en Empoli is onder leiding van scheidsrechter Manuel Volpi geëindigd in een 0-1 overwinning voor Empoli. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 75e minuut door F. Bandinelli, waarmee Empoli met 0-1 de leiding nam. Beide ploegen probeerden in het vervolg van de wedstrijd tot scoren te komen, met een aantal mooie aanvallen en flink wat schoten op goal tot gevolg. Het zou echter niet leiden tot nog meer goals.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Empoli uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE Bologna - Empoli 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bologna - Empoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

57' Wissel Bologna Wissel N. Dominguez voor R. Soriano Bologna
57' Wissel Bologna Wissel D. Kasius voor L. De Silvestri Bologna
57' Wissel Empoli Wissel N. Cambiaghi voor M. Satriano Empoli
65' Wissel Empoli Wissel L. Henderson voor N. Bajrami Empoli
65' Wissel Empoli Wissel A. Grassi voor R. Marin Empoli
75' Doelpunt Empoli Doelpunt F. Bandinelli Empoli 0-1
79' Wissel Bologna Wissel M. Aebischer voor G. Medel Bologna
79' Wissel Bologna Wissel E. Vignato voor J. Schouten Bologna
79' Wissel Empoli Wissel J. Fazzini voor F. Bandinelli Empoli
79' Wissel Empoli Wissel M. Pjaca voor N. Haas Empoli
88' Wissel Bologna Wissel J. Zirkzee voor R. Orsolini Bologna
89' Gele kaart Empoli Gele kaart voor A. Grassi Empoli
92' Gele kaart Bologna Gele kaart voor D. Kasius Bologna
92' Gele kaart Empoli Gele kaart voor L. Henderson Empoli
95' Gele kaart Bologna Gele kaart voor N. Dominguez Bologna
96' Gele kaart Empoli Gele kaart voor J. Fazzini Empoli
Video hoogtepunten en samenvatting Bologna - Empoli
Opstellingen Bologna - Empoli
De opstellingen van Bologna en Empoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bologna gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Empoli zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Bologna - Empoli

Bologna en Empoli treffen elkaar in de 7e speelronde van de Serie A van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Manuel Volpi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bologna en Empoli in de Serie A vond plaats op 6 februari 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide teams is Empoli favoriet. 4 keer wist de ploeg van Bologna te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Bologna. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Bologna 1
Winst Empoli 4
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bologna op een 12e positie staat, terwijl we Empoli terugvinden op de 17e plaats.