Nabeschouwing Bologna - Lecce (2-0) || Serie A 2022/2023

Zondag 23 oktober 2022 - 15:00 uur

In de Serie A 2022/2023 neemt Bologna het zondag 23 oktober 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Lecce. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Renato Dall'Ara in Bologna.

Via de Bologna - Lecce live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bologna - Lecce (2-0)

Het Serie A duel tussen Bologna en Lecce is onder leiding van scheidsrechter Simone Sozza geëindigd in een 2-0 overwinning voor Bologna. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 13 minuten. M. Arnautović maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Bologna vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Bologna vergrootte in de 34e minuut de voorsprong nadat het via een goal van L. Ferguson op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 2-0 stand in het voordeel van Bologna.

LIVE Bologna - Lecce 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bologna - Lecce teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Penalty Bologna Penalty M. Arnautović Bologna 1-0
30' Gele kaart Bologna Gele kaart voor J. Lucumí Bologna
34' Doelpunt Bologna Doelpunt L. Ferguson met assist van M. Barrow Bologna 2-0
47' Gele kaart Bologna Gele kaart voor M. Barrow Bologna
46' Gele kaart Bologna Gele kaart voor R. Oudin L. Banda Bologna
46' Wissel Lecce Wissel F. Di Francesco voor K. Askildsen Lecce
47' Wissel Lecce Wissel L. Ferguson voor Lecce
65' Gele kaart Lecce Gele kaart voor M. Hjulmand Lecce
66' Wissel Bologna Wissel R. Orsolini voor M. Barrow Bologna
66' Wissel Bologna Wissel A. Soumaoro voor J. Lucumí Bologna
73' Wissel Bologna Wissel J. Sosa voor K. Bonifazi Bologna
73' Wissel Lecce Wissel Pablo Rodríguez voor Gabriel Strefezza Lecce
73' Wissel Lecce Wissel A. Blin voor M. Hjulmand Lecce
83' Wissel Lecce Wissel L. Colombo voor A. Ceesay Lecce
87' Wissel Bologna Wissel R. Soriano voor L. Ferguson Bologna
88' Gele kaart Bologna Gele kaart voor G. Medel Bologna
96' Gele kaart Lecce Gele kaart voor F. Baschirotto Lecce
96' Gele kaart Bologna Gele kaart voor M. Arnautović Bologna
Video hoogtepunten en samenvatting Bologna - Lecce
Opstellingen Bologna - Lecce
De opstellingen van Bologna en Lecce zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bologna gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Lecce zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Bologna - Lecce

Bologna en Lecce treffen elkaar in de 11e speelronde van de Serie A van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Simone Sozza en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bologna en Lecce in de Serie A vond plaats op 26 juli 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Bologna. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Bologna favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Lecce slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Bologna 5
Winst Lecce 1
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bologna op een 17e positie staat, terwijl we Lecce terugvinden op de 16e plaats.