Nabeschouwing Empoli - Fiorentina (0-0) || Serie A 2022/2023

Zondag 21 augustus 2022 - 18:30 uur

In de Serie A 2022/2023 neemt Empoli het zondag 21 augustus 2022 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Fiorentina. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Carlo Castellani in Empoli.

Via de Empoli - Fiorentina live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Empoli - Fiorentina (0-0)

De Serie A 2022/2023 wedstrijd tussen Empoli en Fiorentina geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor S. Luperto in de 67e minuut, waardoor Empoli met een man minder kwam te staan. In de 100e minuut moest P. Zanetti van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Matteo Marchetti een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Empoli verder met een speler minder. Het meeste balbezit was gedurende de wedstrijd voor Fiorentina, dat de bal veel in de ploeg hield en daarmee voldoende mogelijkheid had om iets op te bouwen. Fiorentina kreeg de meeste kansen op een voorsprong, maar had vandaag niet de scherpte om deze kansen ook daadwerkelijk om te zetten in een doelpunt.

Kort daarna blies scheidsrechter Matteo Marchetti voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-0 eindresultaat.

LIVE Empoli - Fiorentina 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Empoli - Fiorentina teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

32' Gele kaart Empoli Gele kaart voor F. Bandinelli Empoli
37' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor J. Ikone Fiorentina
40' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Y. Maleh Fiorentina
46' Wissel Fiorentina Wissel A. Duncan voor Y. Maleh Fiorentina
46' Wissel Fiorentina Wissel R. Sottil voor R. Saponara Fiorentina
63' Wissel Empoli Wissel N. Cambiaghi voor S. Lammers Empoli
63' Wissel Empoli Wissel N. Haas voor F. Bandinelli Empoli
67' Rode kaart Empoli Rode kaart voor S. Luperto Empoli
67' Wissel Empoli Wissel M. Satriano voor N. Bajrami Empoli
67' Wissel Empoli Wissel K. De Winter voor M. Destro Empoli
73' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor R. Sottil Fiorentina
76' Wissel Fiorentina Wissel N. Gonzalez voor J. Ikone Fiorentina
86' Wissel Fiorentina Wissel C. Biraghi voor A. Terzic Fiorentina
86' Wissel Empoli Wissel A. Grassi voor L. Henderson Empoli
87' Wissel Fiorentina Wissel A. Cabral voor L. Jovic Fiorentina
100' Rode kaart Empoli Rode kaart voor P. Zanetti Empoli
Video hoogtepunten en samenvatting Empoli - Fiorentina
Opstellingen Empoli - Fiorentina
De opstellingen van Empoli en Fiorentina zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Empoli gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Fiorentina zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Empoli - Fiorentina

Empoli en Fiorentina treffen elkaar in de 2e speelronde van de Serie A van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Matteo Marchetti en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Empoli en Fiorentina in de Serie A vond plaats op 3 april 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fiorentina. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide teams is Fiorentina favoriet. 9 keer wist de ploeg van Empoli te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Empoli. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Empoli 4
Winst Fiorentina 9
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Empoli op een 17e positie staat, terwijl we Fiorentina terugvinden op de 8e plaats.