Nabeschouwing Fiorentina - Inter Milan (3-4) || Serie A 2022/2023

Zaterdag 22 oktober 2022 - 20:45 uur

In de Serie A 2022/2023 neemt Fiorentina het zaterdag 22 oktober 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Inter Milan. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Artemio Franchi in Firenze.

Via de Fiorentina - Inter Milan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fiorentina - Inter Milan (3-4)

Het Serie A duel tussen Fiorentina en Inter Milan is onder leiding van scheidsrechter Paolo Valeri geëindigd in een 3-4 overwinning voor Inter Milan. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Inter kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van N. Barella. Inter vergrootte in de 15e minuut de voorsprong nadat het via een goal van L. Martinez op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Fiorentina vervolgens op 1-2. Het was A. Cabral die vanaf 11 meter wist te scoren in de 33e minuut.

Na 60 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat J. Ikone de 2-2 maakte voor Fiorentina. In de 73e minuut werd de stand op 2-3 gezet na een benutte penalty van Inter speler L. Martinez. Daarmee was de wedstrijd echter nog niet gespeeld, want er volgde nog een hectische slotfase. In de 90e minuut was het L. Jovic die Fiorentina toch nog op gelijke hoogte bracht, nadat deze in blessuretijd 3-3 scoorde. Waar iedereen dacht dat de wedstrijd hiermee zou eindigen in een gelijkspel, was het uiteindelijk Inter dat er toch nog met de winst vandoor zou gaan. Diep in de blessuretijd was H. Mkhitaryan de gevierde man die de 3-4 maakte en zo zijn ploeg op het laatste moment toch nog aan drie punten hielp.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Paolo Valeri bij een 3-4 eindstand in het voordeel van Inter Milan.

LIVE Fiorentina - Inter Milan 3-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fiorentina - Inter Milan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Inter Doelpunt N. Barella met assist van L. Martinez Inter 0-1
8' Wissel Fiorentina Wissel J. Ikone voor N. Gonzalez Fiorentina
15' Doelpunt Inter Doelpunt L. Martinez Inter 0-2
33' Penalty Fiorentina Penalty A. Cabral Fiorentina 1-2
36' Gele kaart Inter Gele kaart voor F. Acerbi Inter
36' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor G. Bonaventura Fiorentina
38' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Dodo Fiorentina
38' Gele kaart Inter Gele kaart voor S. Inzaghi Inter
52' Wissel Fiorentina Wissel L. Jovic voor A. Duncan Fiorentina
54' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor S. Amrabat Fiorentina
56' Gele kaart Inter Gele kaart voor N. Barella Inter
60' Doelpunt Fiorentina Doelpunt J. Ikone met assist van C. Kouame Fiorentina 2-2
63' Wissel Inter Wissel E. Dzeko voor J. Correa Inter
67' Wissel Inter Wissel R. Gosens voor F. Dimarco Inter
67' Wissel Inter Wissel D. Dumfries voor M. Darmian Inter
73' Penalty Inter Penalty L. Martinez Inter 2-3
79' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor N. Milenkovic Fiorentina
82' Wissel Fiorentina Wissel L. Venuti voor Dodo Fiorentina
83' Wissel Fiorentina Wissel A. Terzic voor C. Biraghi Fiorentina
83' Wissel Fiorentina Wissel A. Barak voor S. Amrabat Fiorentina
85' Wissel Inter Wissel R. Bellanova voor L. Martinez Inter
88' Gele kaart Inter Gele kaart voor D. Dumfries Inter
90' Doelpunt Fiorentina Doelpunt L. Jovic met assist van N. Milenkovic Fiorentina 3-3
95' Doelpunt Inter Doelpunt H. Mkhitaryan Inter 3-4
Video hoogtepunten en samenvatting Fiorentina - Inter Milan
Opstellingen Fiorentina - Inter Milan
De opstellingen van Fiorentina en Inter Milan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fiorentina gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Inter Milan zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Fiorentina - Inter Milan

Fiorentina en Inter Milan treffen elkaar in de 11e speelronde van de Serie A van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paolo Valeri en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fiorentina en Inter Milan in de Serie A vond plaats op 19 maart 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 34 duels tussen beide teams is Inter Milan favoriet. 19 keer wist de ploeg van Fiorentina te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Fiorentina. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Fiorentina 7
Winst Inter Milan 19
Gelijkspel 8
Totaal 34

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fiorentina op een 13e positie staat, terwijl we Inter Milan terugvinden op de 8e plaats.