Nabeschouwing Hellas Verona - Roma (1-3) || Serie A 2022/2023

Maandag 31 oktober 2022 - 18:30 uur

In de Serie A 2022/2023 neemt Hellas Verona het maandag 31 oktober 2022 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Roma. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Marc'Antonio Bentegodi in Verona.

Via de Hellas Verona - Roma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hellas Verona - Roma (1-3)

Het Serie A duel tussen Hellas Verona en Roma is onder leiding van scheidsrechter Juan Luca Sacchi geëindigd in een 1-3 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door P. Dawidowicz, waarmee Hellas Verona met 1-0 de leiding nam. In de 36e minuut moest P. Dawidowicz van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Juan Luca Sacchi een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Hellas Verona verder met een speler minder. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte N. Zaniolo namens Roma in de 46e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 88e minuut was het Roma dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van C. Volpato. Na 92 minuten werd de voorsprong voor Roma vergroot nadat S. El Shaarawy de 1-3 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Roma.

LIVE Hellas Verona - Roma 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hellas Verona - Roma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Gele kaart Hellas Verona Gele kaart voor F. Ceccherini Hellas Verona
23' Gele kaart Roma Gele kaart voor B. Cristante Roma
27' Doelpunt Hellas Verona Doelpunt P. Dawidowicz met assist van D. Faraoni Hellas Verona 1-0
36' Rode kaart Hellas Verona Rode kaart voor P. Dawidowicz Hellas Verona
46' Doelpunt Roma Doelpunt N. Zaniolo Roma 1-1
46' Wissel Hellas Verona Wissel I. Hien voor F. Ceccherini Hellas Verona
46' Wissel Hellas Verona Wissel K. Lasagna voor Y. Kallon Hellas Verona
46' Wissel Roma Wissel S. El Shaarawy voor B. Cristante Roma
58' Wissel Roma Wissel C. Volpato voor N. Zaniolo Roma
58' Wissel Roma Wissel A. Belotti voor N. Zalewski Roma
66' Wissel Roma Wissel N. Matic voor G. Mancini Roma
68' Wissel Hellas Verona Wissel G. Magnani voor M. Veloso Hellas Verona
71' Gele kaart Hellas Verona Gele kaart voor M. Hongla Hellas Verona
78' Wissel Hellas Verona Wissel M. Djuric voor T. Henry Hellas Verona
81' Gele kaart Hellas Verona Gele kaart voor I. Hien Hellas Verona
83' Wissel Roma Wissel E. Shomurodov voor M. Camara Roma
86' Wissel Hellas Verona Wissel I. Sulemana voor M. Hongla Hellas Verona
88' Doelpunt Roma Doelpunt C. Volpato met assist van N. Matic Roma 1-2
92' Doelpunt Roma Doelpunt S. El Shaarawy met assist van C. Volpato Roma 1-3
Video hoogtepunten en samenvatting Hellas Verona - Roma
Opstellingen Hellas Verona - Roma
De opstellingen van Hellas Verona en Roma zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Hellas Verona gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Roma zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Gabriele Cioffi
Voorbeschouwing Hellas Verona - Roma

Hellas Verona en Roma treffen elkaar in de 12e speelronde van de Serie A van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Juan Luca Sacchi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Hellas Verona en Roma in de Serie A vond plaats op 19 februari 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide teams is Roma favoriet. 8 keer wist de ploeg van Hellas Verona te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Hellas Verona. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Hellas Verona 2
Winst Roma 8
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Hellas Verona op een 19e positie staat, terwijl we Roma terugvinden op de 8e plaats.