Nabeschouwing Juventus - Empoli (4-0) || Serie A 2022/2023

Vrijdag 21 oktober 2022 - 20:45 uur

In de Serie A 2022/2023 neemt Juventus het vrijdag 21 oktober 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Empoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Stadium in Torino.

Via de Juventus - Empoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Juventus - Empoli (4-0)

Het Serie A duel tussen Juventus en Empoli is onder leiding van scheidsrechter Michael Fabbri geëindigd in een 4-0 overwinning voor Juventus. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door M. Kean, waarmee Juventus met 1-0 de leiding nam. Juventus vergrootte in de 56e minuut de voorsprong nadat het via een goal van W. McKennie op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 82e minuut volgde een derde treffer van Juventus, waarmee A. Rabiot zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Juventus in de 94e minuut, nadat A. Rabiot de 4-0 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Juventus.

LIVE Juventus - Empoli 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Juventus - Empoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Juventus Doelpunt M. Kean met assist van F. Kostic Juventus 1-0
36' Gele kaart Juventus Gele kaart voor J. Cuadrado Juventus
56' Doelpunt Juventus Doelpunt W. McKennie met assist van J. Cuadrado Juventus 2-0
58' Gele kaart Empoli Gele kaart voor M. Satriano Empoli
58' Gele kaart Juventus Gele kaart voor A. Rabiot Juventus
62' Wissel Empoli Wissel T. Baldanzi voor M. Satriano Empoli
62' Wissel Empoli Wissel N. Bajrami voor M. Pjaca Empoli
65' Wissel Juventus Wissel A. Milik voor D. Vlahovic Juventus
65' Wissel Juventus Wissel L. Paredes voor W. McKennie Juventus
66' VAR: Afgekeurd doelpunt M. Kean Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel M. Kean Juventus
69' Gele kaart Empoli Gele kaart voor N. Haas Empoli
75' Wissel Empoli Wissel L. Henderson voor F. Bandinelli Empoli
75' Wissel Empoli Wissel S. Lammers voor M. Destro Empoli
79' Wissel Juventus Wissel F. Miretti voor M. Kean Juventus
79' Wissel Juventus Wissel Alex Sandro voor D. Rugani Juventus
82' Doelpunt Juventus Doelpunt A. Rabiot met assist van J. Cuadrado Juventus 3-0
85' Wissel Juventus Wissel S. Iling voor F. Kostic Juventus
88' Wissel Empoli Wissel D. Degli Innocenti voor N. Haas Empoli
94' Doelpunt Juventus Doelpunt A. Rabiot met assist van Danilo Juventus 4-0
Video hoogtepunten en samenvatting Juventus - Empoli
Opstellingen Juventus - Empoli
De opstellingen van Juventus en Empoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Juventus gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Empoli zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Juventus - Empoli

Juventus en Empoli treffen elkaar in de 11e speelronde van de Serie A van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michael Fabbri en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Juventus en Empoli in de Serie A vond plaats op 26 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Juventus. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide ploegen is Juventus favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Empoli slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Juventus 12
Winst Empoli 1
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Juventus op een 8e positie staat, terwijl we Empoli terugvinden op de 10e plaats.