Nabeschouwing Napoli - Spezia (1-0) || Serie A 2022/2023

Zaterdag 10 september 2022 - 15:00 uur

In de Serie A 2022/2023 neemt Napoli het zaterdag 10 september 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Spezia. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona in Napoli.

Via de Napoli - Spezia live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Spezia (1-0)

Het Serie A duel tussen Napoli en Spezia is onder leiding van scheidsrechter Alberto Santoro geëindigd in een 1-0 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 89e minuut door G. Raspadori, waarmee Napoli met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Napoli dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Alberto Santoro, waardoor Napoli de winst binnen sleepte dankzij een 1-0 overwinning.

LIVE Napoli - Spezia 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Spezia teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

45' Gele kaart Spezia Gele kaart voor E. Gyasi Spezia
46' Wissel Napoli Wissel S. Lobotka voor T. Ndombele Napoli
57' Wissel Napoli Wissel P. Zielinski voor A. Z. Anguissa Napoli
57' Wissel Napoli Wissel H. Lozano voor M. Politano Napoli
62' Wissel Spezia Wissel V. Kovalenko voor S. Bastoni Spezia
67' Wissel Napoli Wissel G. Simeone voor K. Kvaratskhelia Napoli
70' Wissel Spezia Wissel P. Hristov voor E. Ampadu Spezia
70' Wissel Spezia Wissel M. E. Ellertsson voor M. Bourabia Spezia
71' Gele kaart Napoli Gele kaart voor E. Elmas Napoli
75' Wissel Napoli Wissel G. Gaetano voor E. Elmas Napoli
77' Gele kaart Spezia Gele kaart voor B. Dragowski Spezia
81' Wissel Spezia Wissel J. Sala voor K. Agudelo Spezia
82' Gele kaart Napoli Gele kaart voor L. Spalletti Napoli
89' Doelpunt Napoli Doelpunt G. Raspadori met assist van G. Gaetano Napoli 1-0
91' Gele kaart Napoli Gele kaart voor L. Spalletti Napoli
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Spezia
Opstellingen Napoli - Spezia
De opstellingen van Napoli en Spezia zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Spezia zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Napoli - Spezia

Napoli en Spezia treffen elkaar in de 6e speelronde van de Serie A van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alberto Santoro en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en Spezia in de Serie A vond plaats op 22 mei 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Napoli. Op basis van de afgelopen 4 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Napoli als Spezia wisten 2 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 0 keer in een gelijkspel.

Winst Napoli 2
Winst Spezia 2
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Napoli op een 2e positie staat, terwijl we Spezia terugvinden op de 14e plaats.