Nabeschouwing Sampdoria - Milan (1-2) || Serie A 2022/2023

Zaterdag 10 september 2022 - 20:45 uur

In de Serie A 2022/2023 neemt Sampdoria het zaterdag 10 september 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Milan. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Luigi Ferraris in Genova.

Via de Sampdoria - Milan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sampdoria - Milan (1-2)

Het Serie A duel tussen Sampdoria en Milan is onder leiding van scheidsrechter Michael Fabbri geëindigd in een 1-2 overwinning voor Milan. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door J. Messias, waarmee Milan met 0-1 de leiding nam. In de 47e minuut kreeg R. Leao van Milan voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Milan de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte F. Djuricic namens Sampdoria in de 57e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

O. Giroud zette Milan even later op 1-2 nadat hij een door scheidsrechter Michael Fabbri toegekende penalty wist te benutten. In de 96e minuut werd M. Giampaolo van Sampdoria met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Milan met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Michael Fabbri, waardoor Milan dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Sampdoria - Milan 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sampdoria - Milan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Milan Doelpunt J. Messias met assist van R. Leao Milan 0-1
17' Gele kaart Milan Gele kaart voor R. Leao Milan
21' VAR: Afgekeurd doelpunt C. De Ketelaere Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel C. De Ketelaere Milan
47' Tweede gele kaart Milan Tweede gele kaart voor R. Leao Milan
54' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor A. Ferrari Sampdoria
57' Doelpunt Sampdoria Doelpunt F. Djuricic met assist van T. Augello Sampdoria 1-1
59' Wissel Milan Wissel F. Tomori voor J. Messias Milan
59' Wissel Sampdoria Wissel M. Gabbiadini voor B. Bereszynski Sampdoria
66' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor G. Villar Sampdoria
67' Penalty Milan Penalty O. Giroud Milan 1-2
71' Wissel Milan Wissel I. Bennacer voor C. De Ketelaere Milan
78' Wissel Milan Wissel A. Vranckx voor T. Pobega Milan
78' Wissel Sampdoria Wissel V. Verre voor F. Djuricic Sampdoria
78' Wissel Sampdoria Wissel F. Quagliarella voor F. Caputo Sampdoria
86' Wissel Sampdoria Wissel R. Vieira voor G. Villar Sampdoria
93' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor F. Quagliarella Sampdoria
95' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor T. Augello Sampdoria
96' Rode kaart Sampdoria Rode kaart voor M. Giampaolo Sampdoria
96' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor M. Leris Sampdoria
Video hoogtepunten en samenvatting Sampdoria - Milan
Opstellingen Sampdoria - Milan
De opstellingen van Sampdoria en Milan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sampdoria gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Milan zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Sampdoria - Milan

Sampdoria en Milan treffen elkaar in de 6e speelronde van de Serie A van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michael Fabbri en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sampdoria en Milan in de Serie A vond plaats op 13 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Milan. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide teams is Milan favoriet. 16 keer wist de ploeg van Sampdoria te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Sampdoria. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sampdoria 8
Winst Milan 16
Gelijkspel 8
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sampdoria op een 18e positie staat, terwijl we Milan terugvinden op de 4e plaats.