Nabeschouwing Sampdoria - Roma (0-1) || Serie A 2022/2023

Maandag 17 oktober 2022 - 18:30 uur

In de Serie A 2022/2023 neemt Sampdoria het maandag 17 oktober 2022 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Roma. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Luigi Ferraris in Genova.

Via de Sampdoria - Roma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sampdoria - Roma (0-1)

Het Serie A duel tussen Sampdoria en Roma is onder leiding van scheidsrechter Marco Di Bello geëindigd in een 0-1 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 9 minuten. L. Pellegrini maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Roma vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Roma.

LIVE Sampdoria - Roma 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sampdoria - Roma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Penalty Roma Penalty L. Pellegrini Roma 0-1
32' Gele kaart Roma Gele kaart voor Roger Ibanez Roma
40' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor T. Rincon Sampdoria
46' Wissel Sampdoria Wissel I. Pussetto voor M. Leris Sampdoria
46' Wissel Sampdoria Wissel N. Murru voor T. Augello Sampdoria
59' Wissel Sampdoria Wissel V. Verre voor T. Rincon Sampdoria
59' Wissel Sampdoria Wissel F. Quagliarella voor M. Gabbiadini Sampdoria
64' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor D. Stankovic Sampdoria
65' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor V. Verre Sampdoria
67' Gele kaart Roma Gele kaart voor L. Pellegrini Roma
68' Wissel Roma Wissel N. Zaniolo voor T. Abraham Roma
68' Wissel Roma Wissel N. Matic voor M. Camara Roma
72' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor I. Pussetto Sampdoria
74' Wissel Roma Wissel L. Spinazzola voor S. El Shaarawy Roma
75' Wissel Sampdoria Wissel A. Sabiri voor F. Djuricic Sampdoria
84' Wissel Roma Wissel E. Bove voor A. Belotti Roma
84' Wissel Roma Wissel R. Karsdorp voor N. Zalewski Roma
91' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor O. Colley Sampdoria
93' Gele kaart Roma Gele kaart voor N. Zaniolo Roma
Video hoogtepunten en samenvatting Sampdoria - Roma
Opstellingen Sampdoria - Roma
De opstellingen van Sampdoria en Roma zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sampdoria gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Roma zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Sampdoria - Roma

Sampdoria en Roma treffen elkaar in de 10e speelronde van de Serie A van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Di Bello en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sampdoria en Roma in de Serie A vond plaats op 3 april 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roma. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide teams is Roma favoriet. 15 keer wist de ploeg van Sampdoria te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Sampdoria. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sampdoria 8
Winst Roma 15
Gelijkspel 9
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sampdoria op een 20e positie staat, terwijl we Roma terugvinden op de 6e plaats.