Nabeschouwing Cagliari - Empoli (0-0) || Serie A 2023/2024

Zaterdag 30 december 2023 - 15:00 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Cagliari het zaterdag 30 december 2023 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Empoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Sardegna Arena in Cagliari.

Via de Cagliari - Empoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Cagliari - Empoli (0-0)

De Serie A 2023/2024 wedstrijd tussen Cagliari en Empoli geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Pas in de tweede helft vond het eerste opmerkelijke moment in de wedstrijd plaats. Cagliari kreeg in de 82e minuut een strafschop toegekend, die door Nicolas Viola werd genomen en gemist. Hierdoor bleef de stand onveranderd op 0-0 staan. Qua balbezit waren Cagliari en Empoli gedurende de wedstrijd redelijk gelijk aan elkaar. De meeste kansen waren voor Cagliari, dat de kansen alleen niet wist om te zetten in doelpunten.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Fabio Maresca niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-0 eindstand.

LIVE Cagliari - Empoli 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Cagliari - Empoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

29' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor Gianluca Lapadula Cagliari
29' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Youssef Maleh Empoli
45' Gabriele Zappa Cagliari
46' Wissel Empoli Wissel Simone Bastoni voor Youssef Maleh Empoli
46' Wissel Cagliari Wissel Zito Luvumbo voor Gianluca Lapadula Cagliari
60' Wissel Empoli Wissel Emmanuel Gyasi voor Daniel Maldini Empoli
60' Wissel Empoli Wissel Filippo Ranocchia voor Simone Bastoni Empoli
64' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Liberato Cacace Empoli
66' VAR: Afgekeurd doelpunt Nicolas Viola Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding Nicolas Viola Cagliari
73' Wissel Empoli Wissel Matteo Cancellieri voor Francesco Caputo Empoli
80' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Sebastian Walukiewicz Empoli
82' Penalty gemist Cagliari Penalty gemist Nicolas Viola Nicolas Viola Cagliari
84' Wissel Empoli Wissel Ardian Ismajli voor Viktor Kovalenko Empoli
89' Wissel Cagliari Wissel Marco Mancosu voor Nicolas Viola Cagliari
89' Wissel Cagliari Wissel Gaetano Oristanio voor Ibrahim Sulemana Cagliari
89' Wissel Cagliari Wissel Andrea Petagna voor Leonardo Pavoletti Cagliari
93' Wissel Cagliari Wissel Jakub Jankto voor Paulo Azzi Cagliari
Video hoogtepunten en samenvatting Cagliari - Empoli
Opstellingen Cagliari - Empoli
De opstellingen van Cagliari en Empoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Cagliari gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Empoli zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Cagliari - Empoli

Cagliari en Empoli treffen elkaar in de 18e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Fabio Maresca en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Cagliari en Empoli in de Serie A vond plaats op 13 februari 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide teams is Empoli favoriet. 6 keer wist de ploeg van Cagliari te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Cagliari. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Cagliari 4
Winst Empoli 6
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Cagliari op een 18e positie staat, terwijl we Empoli terugvinden op de 19e plaats.