Nabeschouwing Empoli - Sassuolo (3-4) || Serie A 2023/2024

Zondag 26 november 2023 - 15:00 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Empoli het zondag 26 november 2023 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Sassuolo. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Carlo Castellani in Empoli.

Via de Empoli - Sassuolo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Empoli - Sassuolo (3-4)

Het Serie A duel tussen Empoli en Sassuolo is onder leiding van scheidsrechter Simone Sozza geëindigd in een 3-4 overwinning voor Sassuolo. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 4 minuten. Francesco Caputo maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Empoli vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Sassuolo kwam in de 12e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Andrea Pinamonti, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 22e minuut zette Matheus Henrique zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Sassuolo de leiding in de wedstrijd nam.

Na 30 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Jacopo Fazzini de 2-2 maakte voor Empoli. In de 66e minuut werd de stand op 2-3 gezet na een benutte penalty van Sassuolo speler Domenico Berardi. In de 86e werkte Matías Viña de bal ongelukkig in het eigen doel, waardoor de stand op 3-3 kwam te staan. Waar iedereen dacht dat de wedstrijd hiermee zou eindigen in een gelijkspel, was het uiteindelijk Sassuolo dat er toch nog met de winst vandoor zou gaan. Diep in de blessuretijd was Domenico Berardi de gevierde man die de 3-4 maakte en zo zijn ploeg op het laatste moment toch nog aan drie punten hielp.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Simone Sozza bij een 3-4 eindstand in het voordeel van Sassuolo.

LIVE Empoli - Sassuolo 3-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Empoli - Sassuolo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Penalty Empoli Penalty Francesco Caputo Empoli 1-0
12' Doelpunt Sassuolo Doelpunt Andrea Pinamonti Sassuolo 1-1
22' Doelpunt Sassuolo Doelpunt Matheus Henrique met assist van Jeremy Toljan Sassuolo 1-2
24' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Jacopo Fazzini Empoli
30' Doelpunt Empoli Doelpunt Jacopo Fazzini met assist van Matteo Cancellieri Empoli 2-2
31' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Youssef Maleh Empoli
37' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor Matheus Henrique Sassuolo
50' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor Domenico Berardi Sassuolo
55' Wissel Sassuolo Wissel Matías Viña voor Mattia Viti Sassuolo
65' Jeremy Toljan Sassuolo
66' Penalty Sassuolo Penalty Domenico Berardi Sassuolo 2-3
70' Wissel Empoli Wissel Alberto Grassi voor Filippo Ranocchia Empoli
70' Wissel Empoli Wissel Viktor Kovalenko voor Jacopo Fazzini Empoli
71' Wissel Empoli Wissel Daniel Maldini voor Matteo Cancellieri Empoli
78' Wissel Sassuolo Wissel Samu Castillejo voor Armand Laurienté Sassuolo
78' Wissel Sassuolo Wissel Samuele Mulattieri voor Andrea Pinamonti Sassuolo
79' Wissel Sassuolo Wissel Nedim Bajrami voor Kristian Thorstvedt Sassuolo
79' Wissel Empoli Wissel Mattia Destro voor Nicolò Cambiaghi Empoli
79' Wissel Empoli Wissel Emmanuel Gyasi voor Youssef Maleh Empoli
86' Eigen doelpunt Empoli Eigen doelpunt Matías Viña Empoli 3-3
90' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Emmanuel Gyasi Empoli
92' Doelpunt Sassuolo Doelpunt Domenico Berardi met assist van Matías Viña Sassuolo 3-4
93' Wissel Sassuolo Wissel Marcus Pedersen voor Domenico Berardi Sassuolo
93' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Alberto Grassi Empoli
Video hoogtepunten en samenvatting Empoli - Sassuolo
Opstellingen Empoli - Sassuolo
De opstellingen van Empoli en Sassuolo zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Empoli gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Sassuolo zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Empoli - Sassuolo

Empoli en Sassuolo treffen elkaar in de 13e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Simone Sozza en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Empoli en Sassuolo in de Serie A vond plaats op 30 april 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sassuolo. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide teams is Sassuolo favoriet. 7 keer wist de ploeg van Empoli te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Empoli. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Empoli 5
Winst Sassuolo 7
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Empoli op een 18e positie staat, terwijl we Sassuolo terugvinden op de 15e plaats.