Nabeschouwing Fiorentina - Bologna (2-1) || Serie A 2023/2024

Zondag 12 november 2023 - 15:00 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Fiorentina het zondag 12 november 2023 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Bologna. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Artemio Franchi in Firenze.

Via de Fiorentina - Bologna live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fiorentina - Bologna (2-1)

Het Serie A duel tussen Fiorentina en Bologna is onder leiding van scheidsrechter Fabio Maresca geëindigd in een 2-1 overwinning voor Fiorentina. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door Giacomo Bonaventura, waarmee Fiorentina met 1-0 de leiding nam. Een benutte penalty van Joshua Zirkzee in de 33e minuut zorgde er even later voor dat Bologna weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 48e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het Nicolás González van Fiorentina die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 2-1.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Fabio Maresca, waardoor Fiorentina dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Fiorentina - Bologna 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fiorentina - Bologna teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Doelpunt Fiorentina Doelpunt Giacomo Bonaventura met assist van MBala Nzola Fiorentina 1-0
33' Penalty Bologna Penalty Joshua Zirkzee Bologna 1-1
36' Gele kaart Bologna Gele kaart voor Alexis Saelemaekers Bologna
40' Gele kaart Bologna Gele kaart voor Thiago Motta Bologna
47' Gele kaart Bologna Gele kaart voor Michel Aebischer Bologna
50' VAR: Afgekeurd doelpunt Riccardo Orsolini Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Riccardo Orsolini Bologna
47' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Giacomo Bonaventura Fiorentina
45' Riccardo Orsolini Bologna
46' Wissel Fiorentina Wissel Jonathan Ikoné voor MBala Nzola Fiorentina
46' Wissel Fiorentina Wissel Luca Ranieri voor Fabiano Parisi Fiorentina
48' Penalty Fiorentina Penalty Nicolás González Fiorentina 2-1
61' Alexis Saelemaekers Bologna
70' Wissel Bologna Wissel Nikola Moro voor Remo Freuler Bologna
70' Wissel Bologna Wissel Dan Ndoye voor Riccardo Orsolini Bologna
76' Wissel Bologna Wissel Jhon Lucumi voor Stefan Posch Bologna
76' Wissel Bologna Wissel Charalampos Lykogiannis voor Victor Kristiansen Bologna
78' Wissel Fiorentina Wissel Maxime López voor Arthur Fiorentina
83' Wissel Bologna Wissel Sydney van Hooijdonk voor Joshua Zirkzee Bologna
88' Wissel Fiorentina Wissel P. Comuzzo voor Cristiano Biraghi Fiorentina
92' Wissel Fiorentina Wissel Yerry Mina voor Giacomo Bonaventura Fiorentina
95' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Luca Ranieri Fiorentina
Video hoogtepunten en samenvatting Fiorentina - Bologna
Opstellingen Fiorentina - Bologna
De opstellingen van Fiorentina en Bologna zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fiorentina gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Bologna zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Fiorentina - Bologna

Fiorentina en Bologna treffen elkaar in de 12e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Fabio Maresca en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fiorentina en Bologna in de Serie A vond plaats op 5 februari 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Bologna. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide ploegen is Fiorentina favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Bologna slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Fiorentina 14
Winst Bologna 5
Gelijkspel 9
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fiorentina op een 8e positie staat, terwijl we Bologna terugvinden op de 6e plaats.