Nabeschouwing Fiorentina - Roma (2-2) || Serie A 2023/2024

Zondag 10 maart 2024 - 20:45 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Fiorentina het zondag 10 maart 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Roma. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Artemio Franchi in Firenze.

Via de Fiorentina - Roma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fiorentina - Roma (2-2)

De Serie A 2023/2024 wedstrijd tussen Fiorentina en Roma geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door Luca Ranieri, waarmee Fiorentina met 1-0 de leiding nam. Roma kwam in de 58e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Houssem Aouar, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 69e minuut zette Rolando Mandragora zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Fiorentina de leiding in de wedstrijd nam.

Fiorentina kreeg een penalty toegewezen in de 79e minuut, die werd genomen door Lorenzo Pellegrini. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 2-1 op het scorebord bleef staan. Na 95 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Diego Llorente de 2-2 maakte namens Roma.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Fiorentina - Roma 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fiorentina - Roma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Gele kaart Roma Gele kaart voor Gianluca Mancini Roma
18' Doelpunt Fiorentina Doelpunt Luca Ranieri met assist van Nicolás González Fiorentina 1-0
33' Wissel Roma Wissel Dean Huijsen voor Gianluca Mancini Roma
37' Gele kaart Roma Gele kaart voor Leandro Paredes Roma
45' Gele kaart Roma Gele kaart voor Dean Huijsen Roma
46' Wissel Fiorentina Wissel Jonathan Ikoné voor Nicolás González Fiorentina
57' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Giacomo Bonaventura Fiorentina
58' Doelpunt Roma Doelpunt Houssem Aouar Roma 1-1
64' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Nikola Milenković Fiorentina
68' Gele kaart Roma Gele kaart voor Evan Ndicka Roma
69' Doelpunt Fiorentina Doelpunt Rolando Mandragora Fiorentina 2-1
73' Wissel Roma Wissel Tommaso Baldanzi voor Paulo Dybala Roma
73' Wissel Roma Wissel Nicola Zalewski voor Stephan El Shaarawy Roma
75' Gele kaart Roma Gele kaart voor Tommaso Baldanzi Roma
78' Wissel Fiorentina Wissel Alfred Duncan voor Riccardo Sottil Fiorentina
79' Penalty gemist Fiorentina Penalty gemist Lorenzo Pellegrini Leandro Paredes Fiorentina
80' Wissel Roma Wissel Cristiano Biraghi voor Cristiano Biraghi Roma
80' Wissel Roma Wissel Leonardo Spinazzola voor Angeliño Roma
91' Wissel Fiorentina Wissel MBala Nzola voor Andrea Belotti Fiorentina
95' Doelpunt Roma Doelpunt Diego Llorente met assist van Evan Ndicka Roma 2-2
91' Wissel Fiorentina Wissel Arthur voor Maxime López Fiorentina
92' Wissel Fiorentina Wissel Antonin Barak voor Rolando Mandragora Fiorentina
Video hoogtepunten en samenvatting Fiorentina - Roma
Opstellingen Fiorentina - Roma
De opstellingen van Fiorentina en Roma zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fiorentina gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Roma zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Fiorentina - Roma

Fiorentina en Roma treffen elkaar in de 28e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Davide Massa en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fiorentina en Roma in de Serie A vond plaats op 10 december 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 37 duels tussen beide teams is Roma favoriet. 21 keer wist de ploeg van Fiorentina te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Fiorentina. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Fiorentina 7
Winst Roma 21
Gelijkspel 9
Totaal 37

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fiorentina op een 8e positie staat, terwijl we Roma terugvinden op de 5e plaats.