Nabeschouwing Inter Milan - Cagliari (2-2) || Serie A 2023/2024

Zondag 14 april 2024 - 20:45 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Inter Milan het zondag 14 april 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Cagliari. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Giuseppe Meazza in Milan.

Via de Inter Milan - Cagliari live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Inter Milan - Cagliari (2-2)

De Serie A 2023/2024 wedstrijd tussen Inter Milan en Cagliari geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door Marcus Thuram, waarmee Inter met 1-0 de leiding nam. Cagliari kwam in de 64e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Eldor Shomurodov, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Inter vervolgens op 2-1. Het was Hakan Çalhanoğlu  die vanaf 11 meter wist te scoren in de 74e minuut.

Na 83 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Nicolas Viola de 2-2 maakte voor Cagliari. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Helaas zou het daarna ondanks een spannend slot niet meer tot doelpunten komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Inter Milan - Cagliari 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Inter Milan - Cagliari teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Inter Doelpunt Marcus Thuram met assist van Alexis Sánchez Inter 1-0
29' Wissel Cagliari Wissel Matteo Prati voor Jakub Jankto Cagliari
40' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor Matteo Prati Cagliari
64' Doelpunt Cagliari Doelpunt Eldor Shomurodov met assist van Zito Luvumbo Cagliari 1-1
64' Wissel Inter Wissel Davide Frattesi voor Henrikh Mkhitaryan Inter
73' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor Yerry Mina Cagliari
74' Penalty Inter Penalty Hakan Çalhanoğlu  Inter 2-1
75' Wissel Inter Wissel Marko Arnautovic  voor Matteo Darmian Inter
75' Wissel Inter Wissel Denzel Dumfries voor Alexis Sánchez Inter
76' Wissel Inter Wissel Carlos Augusto voor Federico Dimarco Inter
78' Wissel Cagliari Wissel Gianluca Lapadula voor Eldor Shomurodov Cagliari
78' Wissel Cagliari Wissel Nicolas Viola voor Zito Luvumbo Cagliari
78' Wissel Cagliari Wissel Gabriele Zappa voor Alessandro Di Pardo Cagliari
83' Doelpunt Cagliari Doelpunt Nicolas Viola met assist van Gianluca Lapadula Cagliari 2-2
86' Wissel Inter Wissel Tajon Buchanan voor Alessandro Bastoni Inter
88' Wissel Cagliari Wissel Mateusz Wieteska voor Pantelis Hatzidiakos Cagliari
Video hoogtepunten en samenvatting Inter Milan - Cagliari
Opstellingen Inter Milan - Cagliari
De opstellingen van Inter Milan en Cagliari zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Inter Milan gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Cagliari zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Inter Milan - Cagliari

Inter Milan en Cagliari treffen elkaar in de 32e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Francesco Fourneau en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Inter Milan en Cagliari in de Serie A vond plaats op 28 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Inter Milan. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide ploegen is Inter Milan favoriet. De thuisploeg wist 20 keer te winnen, terwijl Cagliari slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Inter Milan 20
Winst Cagliari 5
Gelijkspel 8
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Inter Milan op een 1e positie staat, terwijl we Cagliari terugvinden op de 14e plaats.