Nabeschouwing Napoli - Monza (0-0) || Serie A 2023/2024

Vrijdag 29 december 2023 - 18:30 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Napoli het vrijdag 29 december 2023 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Monza. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona in Naples.

Via de Napoli - Monza live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Monza (0-0)

De Serie A 2023/2024 wedstrijd tussen Napoli en Monza geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Pas in de tweede helft vond het eerste opmerkelijke moment in de wedstrijd plaats. Monza kreeg in de 68e minuut een strafschop toegekend, die door Matteo Pessina werd genomen en gemist. Hierdoor bleef de stand onveranderd op 0-0 staan. In de 83e minuut moest Walter Mazzarri van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Marco Di Bello een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Napoli verder met een speler minder. In de 95e minuut moest Monza verder met een man minder nadat Mirko Marić een rode kaart had gekregen. Het lukte Napoli in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

In de 95e minuut werd Mirko Marić van Monza met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Monza het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. Qua balbezit waren Napoli en Monza gedurende de wedstrijd redelijk gelijk aan elkaar. Veruit de meeste mogelijkheden waren voor Napoli, dat genoeg kansen kreeg om tot een goal te komen. Ondanks alle kansen wilde het echter maar niet lukken om de bal in het doel te krijgen, waardoor de stand onveranderd bleef terwijl het einde van de wedstrijd steeds meer naderde.

Kort daarna blies scheidsrechter Marco Di Bello voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-0 eindresultaat.

LIVE Napoli - Monza 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Monza teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

32' Gele kaart Monza Gele kaart voor Pedro Pereira Monza
33' Gele kaart Monza Gele kaart voor Raffaele Palladino Monza
46' Wissel Monza Wissel Samuele Birindelli voor Pedro Pereira Monza
50' Gele kaart Monza Gele kaart voor Samuele Birindelli Monza
57' Wissel Monza Wissel Andrea Colpani voor Valentín Carboni Monza
63' Wissel Monza Wissel Warren Bondo voor Jean-Daniel Akpa Akpro Monza
66' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Juan Jesus  Napoli
67' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Giovanni Di Lorenzo Napoli
68' Penalty gemist Monza Penalty gemist Matteo Pessina Matteo Pessina Monza
71' Wissel Napoli Wissel Gianluca Gaetano voor Piotr Zielinski Napoli
71' Wissel Napoli Wissel Jesper Lindstrøm voor Alessio Zerbin Napoli
74' Wissel Napoli Wissel Nikita Contini voor Alex Meret Napoli
76' Wissel Monza Wissel Giorgio Cittadini voor Danilo DAmbrosio Monza
76' Wissel Monza Wissel José Machín voor Lorenzo Colombo Monza
79' Gele kaart Monza Gele kaart voor Giorgio Cittadini Monza
80' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Gianluca Gaetano Napoli
81' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Walter Mazzarri Napoli
82' Gele kaart Monza Gele kaart voor Warren Bondo Monza
82' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Khvicha Kvaratskhelia Napoli
83' Rode kaart Napoli Rode kaart voor Walter Mazzarri Napoli
85' Wissel Napoli Wissel Giovanni Simeone voor Stanislav Lobotka Napoli
95' Rode kaart Monza Rode kaart voor Mirko Marić Monza
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Monza
Opstellingen Napoli - Monza
De opstellingen van Napoli en Monza zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Monza zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Napoli - Monza

Napoli en Monza treffen elkaar in de 18e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Di Bello en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en Monza in de Serie A vond plaats op 14 mei 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Monza. Op basis van de afgelopen 2 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Napoli als Monza wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 0 keer in een gelijkspel.

Winst Napoli 1
Winst Monza 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Napoli op een 7e positie staat, terwijl we Monza terugvinden op de 11e plaats.