Nabeschouwing Roma - Lazio (1-0) || Serie A 2023/2024

Zaterdag 6 april 2024 - 18:00 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Roma het zaterdag 6 april 2024 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Lazio. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Romagnano Sesia.

Via de Roma - Lazio live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Lazio (1-0)

Het Serie A duel tussen Roma en Lazio is onder leiding van scheidsrechter Marco Guida geëindigd in een 1-0 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 42e minuut door Gianluca Mancini, waarmee Roma met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Roma.

LIVE Roma - Lazio 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Lazio teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Gele kaart Lazio Gele kaart voor Matías Vecino Lazio
42' Doelpunt Roma Doelpunt Gianluca Mancini met assist van Paulo Dybala  Roma 1-0
46' Wissel Lazio Wissel Taty Castellanos voor Ciro Immobile  Lazio
46' Wissel Lazio Wissel Patric  voor Alessio Romagnoli Lazio
46' Wissel Lazio Wissel Pedro voor Gustav Isaksen Lazio
55' Gele kaart Roma Gele kaart voor Gianluca Mancini Roma
68' Gele kaart Roma Gele kaart voor Zeki Çelik Roma
70' Wissel Lazio Wissel Luis Alberto voor Matías Vecino Lazio
70' Wissel Roma Wissel Leonardo Spinazzola voor Stephan El Shaarawy Roma
73' Gele kaart Lazio Gele kaart voor Pedro Lazio
75' Gele kaart Lazio Gele kaart voor Taty Castellanos Lazio
79' Wissel Lazio Wissel Luca Pellegrini   voor Adam Marusic Lazio
79' Wissel Roma Wissel Tammy Abraham voor Paulo Dybala  Roma
79' Wissel Roma Wissel Chris Smalling  voor Angeliño Roma
80' Gele kaart Roma Gele kaart voor Lorenzo Pellegrini Roma
81' Wissel Roma Wissel Edoardo Bove voor Leandro Paredes Roma
81' Gele kaart Roma Gele kaart voor Leandro Paredes Roma
93' Gele kaart Roma Gele kaart voor Romelu Lukaku   Roma
96' Gele kaart Roma Gele kaart voor Romelu Lukaku   Roma
96' Gele kaart Roma Gele kaart voor Daniele De Rossi Roma
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Lazio
Opstellingen Roma - Lazio
De opstellingen van Roma en Lazio zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 4-3-2-1 formatie en Lazio zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Roma - Lazio

Roma en Lazio treffen elkaar in de 31e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Guida en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Lazio in de Serie A vond plaats op 12 november 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 37 duels tussen beide ploegen is Roma favoriet. De thuisploeg wist 16 keer te winnen, terwijl Lazio slechts 12 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Roma 16
Winst Lazio 12
Gelijkspel 9
Totaal 37

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roma op een 5e positie staat, terwijl we Lazio terugvinden op de 7e plaats.