Nabeschouwing Sassuolo - Genoa (1-2) || Serie A 2023/2024

Vrijdag 22 december 2023 - 18:30 uur



In de Serie A 2023/2024 neemt Sassuolo het vrijdag 22 december 2023 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Genoa. De wedstrijd wordt gespeeld in MAPEI Stadium - Città del Tricolore in Reggio Emilia.

Via de Sassuolo - Genoa live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sassuolo - Genoa (1-2)

Het Serie A duel tussen Sassuolo en Genoa is onder leiding van scheidsrechter Marco Guida geëindigd in een 1-2 overwinning voor Genoa. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 28e minuut door Andrea Pinamonti, waarmee Sassuolo met 1-0 de leiding nam. Een benutte penalty van Albert Guðmundsson in de 64e minuut zorgde er even later voor dat Genoa weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 87e minuut zette Caleb Ekuban zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Genoa de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Marco Guida, waardoor Genoa dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Sassuolo - Genoa
Goals
1
2
Balbezit
43%
57%
Gele kaarten
2
1
Schoten totaal
12
14
Schoten op doel
3
5
Aanvallen
83
97
Gevaarlijke aanvallen
46
50
Passes
370
480
Overtredingen
10
9
Buitenspel
2
1
Corners
3
6
Wissels
4
4
LIVE Sassuolo - Genoa 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sassuolo - Genoa teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
12' Gele kaart Genoa Gele kaart voor Mattia Bani Genoa
22' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor Armand Laurienté Sassuolo
28' Doelpunt Sassuolo Doelpunt Andrea Pinamonti met assist van Armand Laurienté Sassuolo 1-0
39' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor Gian Marco Ferrari Sassuolo
46' Wissel Sassuolo Wissel Ruan voor Gian Marco Ferrari Sassuolo
60' Wissel Sassuolo Wissel Cristian Volpato voor Kristian Thorstvedt Sassuolo
60' Wissel Sassuolo Wissel Nedim Bajrami voor Samu Castillejo Sassuolo
60' Wissel Genoa Wissel Aarón Martín voor Johan Vásquez Genoa
60' Wissel Genoa Wissel Morten Thorsby voor Mattia Bani Genoa
63' Koni De Winter Genoa
64' Penalty Genoa Penalty Albert Guðmundsson Genoa 1-1
74' Wissel Genoa Wissel Kevin Strootman voor Milan Badelj Genoa
84' Wissel Sassuolo Wissel Samuele Mulattieri voor Andrea Pinamonti Sassuolo
87' Doelpunt Genoa Doelpunt Caleb Ekuban met assist van Albert Guðmundsson Genoa 1-2
90' Wissel Genoa Wissel Alessandro Vogliacco voor Ruslan Malinovskyi Genoa
Video hoogtepunten en samenvatting Sassuolo - Genoa
Opstellingen Sassuolo - Genoa
De opstellingen van Sassuolo en Genoa zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sassuolo gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Genoa zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Sassuolo - Genoa

Sassuolo en Genoa treffen elkaar in de 17e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Guida en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sassuolo en Genoa in de Serie A vond plaats op 6 januari 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide ploegen is Sassuolo favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Genoa slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Sassuolo 8
Winst Genoa 5
Gelijkspel 5
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sassuolo op een 15e positie staat, terwijl we Genoa terugvinden op de 14e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
Sassuolo - Genoa Opstelling Sassuolo Opstelling Genoa Live Sassuolo - Genoa Live Sassuolo - Genoa kijken Sassuolo - Genoa kijken Live Sassuolo - Genoa stream Sassuolo - Genoa Fox Sports Nabeschouwing Sassuolo - Genoa Uitslag Sassuolo - Genoa Statistieken Sassuolo - Genoa Serie A 2023/2024 Sassuolo - Genoa wedden Sassuolo - Genoa gokken Sassuolo - Genoa Unibet