Nabeschouwing Sassuolo - Roma (1-2) || Serie A 2023/2024

Zondag 3 december 2023 - 18:00 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Sassuolo het zondag 3 december 2023 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Roma. De wedstrijd wordt gespeeld in MAPEI Stadium - Città del Tricolore in Reggio Emilia.

Via de Sassuolo - Roma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sassuolo - Roma (1-2)

Het Serie A duel tussen Sassuolo en Roma is onder leiding van scheidsrechter Matteo Marcenaro geëindigd in een 1-2 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 25e minuut door Matheus Henrique, waarmee Sassuolo met 1-0 de leiding nam. In de 63e minuut moest Daniel Boloca van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Matteo Marcenaro een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Sassuolo verder met een speler minder. Door een benutte penalty kwam Roma vervolgens op 1-1. Het was Paulo Dybala die vanaf 11 meter wist te scoren in de 76e minuut.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat Rasmus Kristensen namens Roma in de 82e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 1-2 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Matteo Marcenaro, waardoor Roma dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Sassuolo - Roma 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sassuolo - Roma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Doelpunt Sassuolo Doelpunt Matheus Henrique met assist van Domenico Berardi Sassuolo 1-0
46' Wissel Roma Wissel Rasmus Kristensen voor Rick Karsdorp Roma
46' Wissel Roma Wissel Sardar Azmoun voor Edoardo Bove Roma
55' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor Kristian Thorstvedt Sassuolo
63' Rode kaart Sassuolo Rode kaart voor Daniel Boloca Sassuolo
63' Daniel Boloca Sassuolo
65' Wissel Sassuolo Wissel Uroš Račić voor Armand Laurienté Sassuolo
67' Wissel Roma Wissel Lorenzo Pellegrini voor Gianluca Mancini Roma
67' Wissel Roma Wissel Stephan El Shaarawy voor Leonardo Spinazzola Roma
69' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor Domenico Berardi Sassuolo
76' Penalty Roma Penalty Paulo Dybala Roma 1-1
78' Gele kaart Roma Gele kaart voor Rasmus Kristensen Roma
81' Wissel Sassuolo Wissel Nedim Bajrami voor Kristian Thorstvedt Sassuolo
81' Wissel Sassuolo Wissel Grégoire Defrel voor Andrea Pinamonti Sassuolo
82' Doelpunt Roma Doelpunt Rasmus Kristensen met assist van Paulo Dybala Roma 1-2
83' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor Matheus Henrique Sassuolo
87' Wissel Roma Wissel Zeki Çelik voor Paulo Dybala Roma
89' Wissel Sassuolo Wissel Samu Castillejo voor Domenico Berardi Sassuolo
89' Wissel Sassuolo Wissel Marcus Pedersen voor Matías Viña Sassuolo
93' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor Martin Erlic Sassuolo
Video hoogtepunten en samenvatting Sassuolo - Roma
Opstellingen Sassuolo - Roma
De opstellingen van Sassuolo en Roma zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sassuolo gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Roma zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Sassuolo - Roma

Sassuolo en Roma treffen elkaar in de 14e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Matteo Marcenaro en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sassuolo en Roma in de Serie A vond plaats op 12 maart 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sassuolo. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide teams is Roma favoriet. 9 keer wist de ploeg van Sassuolo te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Sassuolo. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sassuolo 2
Winst Roma 9
Gelijkspel 9
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sassuolo op een 14e positie staat, terwijl we Roma terugvinden op de 7e plaats.