Nabeschouwing Torino - Empoli (1-0) || Serie A 2023/2024

Zaterdag 16 december 2023 - 20:45 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Torino het zaterdag 16 december 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Empoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico Grande Torino in Torino.

Via de Torino - Empoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Torino - Empoli (1-0)

Het Serie A duel tussen Torino en Empoli is onder leiding van scheidsrechter Livio Marinelli geëindigd in een 1-0 overwinning voor Torino. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 25e minuut door Duván Zapata, waarmee Torino met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Torino.

LIVE Torino - Empoli 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Torino - Empoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Doelpunt Torino Doelpunt Duván Zapata met assist van Raoul Bellanova Torino 1-0
30' VAR: Afgekeurd doelpunt Tyronne Ebuehi Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Tyronne Ebuehi Empoli
44' VAR: Afgekeurd doelpunt Liberato Cacace Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Liberato Cacace Empoli
49' Gele kaart Torino Gele kaart voor Karol Linetty Torino
61' Wissel Empoli Wissel Matteo Cancellieri voor Stiven Shpendi Empoli
61' Wissel Empoli Wissel Mattia Destro voor Răzvan Marin Empoli
65' Wissel Torino Wissel Valentino Lazaro voor Mërgim Vojvoda Torino
65' Wissel Torino Wissel Koffi Djidji  voor Adrien Tamèze Torino
71' Gele kaart Torino Gele kaart voor Raoul Bellanova Torino
76' Wissel Empoli Wissel Tommaso Baldanzi voor Youssef Maleh Empoli
76' Wissel Empoli Wissel Filippo Ranocchia voor Alberto Grassi Empoli
80' Gele kaart Torino Gele kaart voor Alessandro Buongiorno Torino
81' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Liberato Cacace Empoli
85' Wissel Torino Wissel Brandon Soppy voor Raoul Bellanova Torino
85' Gele kaart Torino Gele kaart voor Nikola Vlašić Torino
85' Wissel Empoli Wissel Emmanuel Gyasi voor Nicolò Cambiaghi Empoli
88' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Sebastiano Luperto Empoli
95' Wissel Torino Wissel Pietro Pellegri voor Duván Zapata Torino
Video hoogtepunten en samenvatting Torino - Empoli
Opstellingen Torino - Empoli
De opstellingen van Torino en Empoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Torino gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Empoli zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Aurelio Andreazzoli
Voorbeschouwing Torino - Empoli

Torino en Empoli treffen elkaar in de 16e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Livio Marinelli en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Torino en Empoli in de Serie A vond plaats op 28 januari 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide teams is Empoli favoriet. 5 keer wist de ploeg van Torino te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Torino. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Torino 3
Winst Empoli 5
Gelijkspel 8
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Torino op een 12e positie staat, terwijl we Empoli terugvinden op de 18e plaats.