Nabeschouwing Lecce - Parma (2-2) || Serie A 2024/2025

Zaterdag 21 september 2024 - 20:45 uur

In de Serie A 2024/2025 neemt Lecce het zaterdag 21 september 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Parma. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Via del Mare in Lecce.

Via de Lecce - Parma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lecce - Parma (2-2)

De Serie A 2024/2025 wedstrijd tussen Lecce en Parma geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door Patrick Dorgu, waarmee Lecce met 1-0 de leiding nam. In de 47e minuut moest Frédéric Guilbert van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Marco Guida een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Lecce verder met een speler minder. In de 58e minuut moest Parma verder met een man minder nadat Matteo Cancellieri een rode kaart had gekregen.

Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 2-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft vergrootte Nikola Krstović de voorsprong door in de 59e minuut de 2-0 te scoren voor Lecce. Na 86 minuten spelen wist Parma via Andy Pelmard de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door scheidsrechter Marco Guida. In de 93e minuut nam Parma de leiding na een doelpunt van Pontus Almqvist. Na 95 minuten lukte het Parma via een doelpunt van Antoine Hainaut dan toch nog om de stand weer op gelijke hoogte te brengen: 2-2.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Lecce - Parma 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lecce - Parma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

31' Gele kaart Lecce Gele kaart voor Ylber Ramadani Lecce
32' Doelpunt Lecce Doelpunt Patrick Dorgu met assist van Ylber Ramadani Lecce 1-0
37' Wissel Parma Wissel Matteo Cancellieri voor Simon Sohm Parma
47' Rode kaart Lecce Rode kaart voor Frédéric Guilbert Lecce
51' Gele kaart Lecce Gele kaart voor Patrick Dorgu Lecce
54' Gele kaart Lecce Gele kaart voor Kialonda Gaspar Lecce
58' Rode kaart Parma Rode kaart voor Matteo Cancellieri Parma
59' Doelpunt Lecce Doelpunt Nikola Krstović Lecce 2-0
64' Wissel Lecce Wissel Balthazar Pierret voor Lassana Coulibaly Lecce
65' Wissel Parma Wissel Pontus Almqvist voor Valentin Mihăilă Parma
65' Wissel Lecce Wissel Lameck Banda voor Ante Rebić Lecce
65' Wissel Parma Wissel Antoine Hainaut voor Yordan Osorio Parma
67' Wissel Parma Wissel Mohamed Anas Haj voor Hernani Parma
75' Wissel Lecce Wissel Santiago Pierotti voor Tete Morente Lecce
75' Wissel Lecce Wissel Hamza Rafia voor Ylber Ramadani Lecce
84' Wissel Lecce Wissel Hamza Rafia voor Lecce
86' Doelpunt Parma Doelpunt Andy Pelmard met assist van Antonino Gallo Parma
93' Doelpunt Parma Doelpunt Pontus Almqvist met assist van Mohamed Anas Haj Parma 2-1
95' Doelpunt Parma Doelpunt Antoine Hainaut met assist van Mohamed Anas Haj Parma 2-2
Video hoogtepunten en samenvatting Lecce - Parma
Opstellingen Lecce - Parma
De opstellingen van Lecce en Parma zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lecce gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Parma zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Lecce - Parma

Lecce en Parma treffen elkaar in de 5e speelronde van de Serie A van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Guida en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lecce en Parma in de Serie A vond plaats op 2 augustus 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Parma. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide teams is Parma favoriet. 5 keer wist de ploeg van Lecce te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Lecce. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Lecce 1
Winst Parma 5
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lecce op een 14e positie staat, terwijl we Parma terugvinden op de 12e plaats.