Nabeschouwing Galatasaray - Rizespor (4-2) || Super Lig 2021/2022

Zondag 27 februari 2022 - 17:00 uur

In de Super Lig 2021/2022 neemt Galatasaray het zondag 27 februari 2022 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Rizespor. De wedstrijd wordt gespeeld in NEF Stadyumu in İstanbul.

Via de Galatasaray - Rizespor live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Galatasaray - Rizespor (4-2)

Het Super Lig duel tussen Galatasaray en Rizespor is onder leiding van scheidsrechter Ümit Öztürk geëindigd in een 4-2 overwinning voor Galatasaray. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door G. Fernandes, waarmee Rizespor met 0-1 de leiding nam. Galatasaray kwam in de 40e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van P. van Aanholt, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 49e minuut zette T. Boyd zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Rizespor de leiding in de wedstrijd nam.

Galatasaray kreeg een penalty toegewezen in de 64e minuut, die werd genomen door B. Gomis. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 1-2 op het scorebord bleef staan. In de 70e minuut werd de stand op 2-2 gezet na een benutte penalty van Galatasaray speler R. Babel. Laat in de wedstrijd was het vervolgens Galatasaray dat via P. van Aanholt nogmaals wist te scoren en daarmee op een 3-2 voorsprong kwam in de 87e minuut. Na 93 minuten moest Rizespor speler Baiano Fabricio het veld verlaten na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Rizespor de wedstrijd uit moest spelen met een man minder. Even later in de 98e minuut viel ook nog een zesde en tevens laatste doelpunt in de wedstrijd. De stand werd daarmee op 4-2 gezet door B. Gomis van Galatasaray.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Ümit Öztürk bij een 4-2 eindstand in het voordeel van Galatasaray.

LIVE Galatasaray - Rizespor 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Galatasaray - Rizespor teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Rizespor Doelpunt G. Fernandes Rizespor 0-1
9' Gele kaart Rizespor Gele kaart voor Ponck Rizespor
19' Gele kaart Galatasaray Gele kaart voor O. Elabdellaoui Galatasaray
24' Gele kaart Galatasaray Gele kaart voor E. Kilinc Galatasaray
37' Gele kaart Galatasaray Gele kaart voor Mostafa Mohamed Galatasaray
40' Doelpunt Galatasaray Doelpunt P. van Aanholt met assist van B. Kutlu Galatasaray 1-1
43' Gele kaart Rizespor Gele kaart voor S. Holmen Rizespor
49' Doelpunt Rizespor Doelpunt T. Boyd met assist van J. Pohjanpalo Rizespor 1-2
57' Wissel Galatasaray Wissel B. Gomis voor Mostafa Mohamed Galatasaray
57' Wissel Galatasaray Wissel R. Babel voor E. Kilinc Galatasaray
63' Gele kaart Rizespor Gele kaart voor F. Boldrin Rizespor
64' Penalty gemist Galatasaray Penalty gemist B. Gomis Galatasaray
66' Wissel Rizespor Wissel B. Dabo voor L. Phiri Rizespor
66' Wissel Rizespor Wissel P. Cisse voor J. Pohjanpalo Rizespor
70' Penalty Galatasaray Penalty R. Babel Galatasaray 2-2
74' Wissel Rizespor Wissel D. Hummet voor Y. Sari Rizespor
80' Wissel Galatasaray Wissel S. Feghouli voor A. Cicaldau Galatasaray
83' Gele kaart Galatasaray Gele kaart voor K. Akturkoglu Galatasaray
84' Wissel Rizespor Wissel R. Mendes voor F. Boldrin Rizespor
84' Wissel Rizespor Wissel Y. Bolasie voor T. Boyd Rizespor
87' Doelpunt Galatasaray Doelpunt P. van Aanholt met assist van S. Feghouli Galatasaray 3-2
90' Wissel Galatasaray Wissel B. Yilmaz voor K. Akturkoglu Galatasaray
91' Gele kaart Rizespor Gele kaart voor Baiano Fabricio Rizespor
92' Gele kaart Galatasaray Gele kaart voor T. Antalyali Galatasaray
93' Tweede gele kaart Rizespor Tweede gele kaart voor Baiano Fabricio Rizespor
94' Gele kaart Galatasaray Gele kaart voor I. Pena Galatasaray
98' Doelpunt Galatasaray Doelpunt B. Gomis met assist van S. Feghouli Galatasaray 4-2
Video hoogtepunten en samenvatting Galatasaray - Rizespor
Opstellingen Galatasaray - Rizespor
De opstellingen van Galatasaray en Rizespor zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Galatasaray gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Rizespor zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Galatasaray - Rizespor

Galatasaray en Rizespor treffen elkaar in de 27e speelronde van de Super Lig van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ümit Öztürk en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Galatasaray en Rizespor in de Super Lig vond plaats op 3 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Galatasaray. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide ploegen is Galatasaray favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl Rizespor slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Galatasaray 11
Winst Rizespor 4
Gelijkspel 6
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Galatasaray op een 13e positie staat, terwijl we Rizespor terugvinden op de 19e plaats.