Nabeschouwing Rizespor - Konyaspor (2-1) || Super Lig 2021/2022

Zaterdag 9 april 2022 - 15:00 uur

In de Super Lig 2021/2022 neemt Rizespor het zaterdag 9 april 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Konyaspor. De wedstrijd wordt gespeeld in Çaykur Didi Stadyumu in Rize.

Via de Rizespor - Konyaspor live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rizespor - Konyaspor (2-1)

Het Super Lig duel tussen Rizespor en Konyaspor is onder leiding van scheidsrechter Ali Şansalan geëindigd in een 2-1 overwinning voor Rizespor. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door Z. Bytyqi, waarmee Konyaspor met 0-1 de leiding nam. Rizespor kwam in de 43e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Y. Bolasie, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 69e minuut kreeg Amilton van Konyaspor voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Konyaspor de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de 77e minuut was het Rizespor dat op een 2-1 voorsprong kwam na een goal van J. Pohjanpalo, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste. In de 96e minuut werd A. Rahmanovic van Konyaspor met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Rizespor met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ali Şansalan, waardoor Rizespor dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Rizespor - Konyaspor 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rizespor - Konyaspor teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Doelpunt Konyaspor Doelpunt Z. Bytyqi Konyaspor 0-1
35' Gele kaart Konyaspor Gele kaart voor Amilton Konyaspor
39' Gele kaart Rizespor Gele kaart voor S. Holmen Rizespor
43' Doelpunt Rizespor Doelpunt Y. Bolasie Rizespor 1-1
47' Gele kaart Rizespor Gele kaart voor E. Sabo Rizespor
46' Wissel Rizespor Wissel F. Boldrin voor E. Sabo Rizespor
61' Wissel Konyaspor Wissel S. Dikmen voor E. Cekici Konyaspor
63' Wissel Rizespor Wissel A. Umar voor Y. Bolasie Rizespor
63' Wissel Rizespor Wissel J. Pohjanpalo voor P. Cisse Rizespor
69' Tweede gele kaart Konyaspor Tweede gele kaart voor Amilton Konyaspor
76' Wissel Konyaspor Wissel Koka voor O. Ulgun Konyaspor
76' Wissel Konyaspor Wissel K. Michalak voor Z. Bytyqi Konyaspor
76' Wissel Rizespor Wissel T. Cetin voor G. Akkan Rizespor
77' Doelpunt Rizespor Doelpunt J. Pohjanpalo met assist van T. Boyd Rizespor 2-1
83' Wissel Konyaspor Wissel A. Rahmanovic voor N. Skubic Konyaspor
85' Wissel Rizespor Wissel C. Sertel voor G. Gonul Rizespor
86' Gele kaart Rizespor Gele kaart voor G. Fernandes Rizespor
96' Rode kaart Konyaspor Rode kaart voor A. Rahmanovic Konyaspor
Video hoogtepunten en samenvatting Rizespor - Konyaspor
Opstellingen Rizespor - Konyaspor
De opstellingen van Rizespor en Konyaspor zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rizespor gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Konyaspor zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Rizespor - Konyaspor

Rizespor en Konyaspor treffen elkaar in de 32e speelronde van de Super Lig van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ali Şansalan en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rizespor en Konyaspor in de Super Lig vond plaats op 21 november 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Konyaspor. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide teams is Konyaspor favoriet. 8 keer wist de ploeg van Rizespor te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Rizespor. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Rizespor 5
Winst Konyaspor 8
Gelijkspel 8
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rizespor op een 19e positie staat, terwijl we Konyaspor terugvinden op de 2e plaats.