Nabeschouwing Ankaragücü - Besiktas (2-3) || Super Lig 2022/2023

Zondag 4 september 2022 - 20:45 uur

In de Super Lig 2022/2023 neemt Ankaragücü het zondag 4 september 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Besiktas. De wedstrijd wordt gespeeld in Eryaman Stadyumu in Ankara.

Via de Ankaragücü - Besiktas live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ankaragücü - Besiktas (2-3)

Het Super Lig duel tussen Ankaragücü en Besiktas is onder leiding van scheidsrechter Mete Kalkavan geëindigd in een 2-3 overwinning voor Besiktas. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door G. Beridze, waarmee Ankaragücü met 1-0 de leiding nam. Beşiktaş kwam in de 30e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Muleka, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 35e minuut zette D. Alli zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Beşiktaş de leiding in de wedstrijd nam.

Na 47 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat G. Beridze de 2-2 maakte voor Ankaragücü. In de 74e minuut werd de stand op 2-3 gezet na een benutte penalty van Beşiktaş speler G. NKoudou. Na 94 minuten kon Marlon van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Ankaragücü het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Mete Kalkavan bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Besiktas.

LIVE Ankaragücü - Besiktas 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ankaragücü - Besiktas teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Doelpunt Ankaragücü Doelpunt G. Beridze met assist van T. Cigerci Ankaragücü 1-0
30' Doelpunt Beşiktaş Doelpunt J. Muleka Beşiktaş 1-1
35' Doelpunt Beşiktaş Doelpunt D. Alli met assist van W. Weghorst Beşiktaş 1-2
46' Wissel Ankaragücü Wissel F. Uzum voor O. Ceylan Ankaragücü
46' Wissel Ankaragücü Wissel L. Diack voor G. Zahid Ankaragücü
47' Doelpunt Ankaragücü Doelpunt G. Beridze met assist van T. Cigerci Ankaragücü 2-2
61' Gele kaart Ankaragücü Gele kaart voor F. Macheda Ankaragücü
66' Wissel Beşiktaş Wissel Josef voor D. Alli Beşiktaş
68' Wissel Ankaragücü Wissel E. Derdiyok voor F. Macheda Ankaragücü
74' Penalty Beşiktaş Penalty G. NKoudou Beşiktaş 2-3
74' Wissel Ankaragücü Wissel Jese voor G. Ariyibi Ankaragücü
82' Gele kaart Ankaragücü Gele kaart voor Marlon Ankaragücü
82' Wissel Beşiktaş Wissel U. Meras voor G. Fernandes Beşiktaş
82' Wissel Beşiktaş Wissel C. Tosun voor G. NKoudou Beşiktaş
85' Wissel Ankaragücü Wissel S. Osmanoglu voor Pedrinho Ankaragücü
94' Tweede gele kaart Ankaragücü Tweede gele kaart voor Marlon Ankaragücü
96' Gele kaart Ankaragücü Gele kaart voor B. Gungordu Ankaragücü
96' Gele kaart Beşiktaş Gele kaart voor V. Rosier Beşiktaş
Video hoogtepunten en samenvatting Ankaragücü - Besiktas
Opstellingen Ankaragücü - Besiktas
De opstellingen van Ankaragücü en Besiktas zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ankaragücü gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Besiktas zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Ankaragücü - Besiktas

Ankaragücü en Besiktas treffen elkaar in de 5e speelronde van de Super Lig van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Mete Kalkavan en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ankaragücü en Besiktas in de Super Lig vond plaats op 16 april 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide teams is Besiktas favoriet. 15 keer wist de ploeg van Ankaragücü te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Ankaragücü. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Ankaragücü 1
Winst Besiktas 15
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ankaragücü op een 19e positie staat, terwijl we Besiktas terugvinden op de 4e plaats.