Nabeschouwing Besiktas - Rizespor (3-2) || Super Lig 2023/2024

Vrijdag 3 mei 2024 - 19:00 uur

In de Super Lig 2023/2024 neemt Besiktas het vrijdag 3 mei 2024 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Rizespor. De wedstrijd wordt gespeeld in Beşiktaş Park in Istanbul.

Via de Besiktas - Rizespor live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Besiktas - Rizespor (3-2)

Het Super Lig duel tussen Besiktas en Rizespor is onder leiding van scheidsrechter Ali Şansalan geëindigd in een 3-2 overwinning voor Besiktas. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Rizespor kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van Ibrahim Olawoyin. Beşiktaş kwam in de 7e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Omar Colley , die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 65e minuut zette Milot Rashica zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Beşiktaş de leiding in de wedstrijd nam.

Na 68 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Emirhan Topçu de 2-2 maakte voor Rizespor. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Beşiktaş dat in de 97e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Joe Worrall de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Ali Şansalan bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Besiktas.

LIVE Besiktas - Rizespor 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Besiktas - Rizespor teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Rizespor Doelpunt Ibrahim Olawoyin met assist van Emirhan Topçu Rizespor 0-1
7' Doelpunt Beşiktaş Doelpunt Omar Colley  Beşiktaş 1-1
11' VAR: Afgekeurd doelpunt S. Kılıçsoy Afgekeurd doelpunt S. Kılıçsoy Beşiktaş
41' Gele kaart Beşiktaş Gele kaart voor Omar Colley  Beşiktaş
43' Gele kaart Rizespor Gele kaart voor Khusniddin Alikulov Rizespor
52' Gele kaart Rizespor Gele kaart voor İbrahim Pehlivan Rizespor
46' Wissel Beşiktaş Wissel Joe Worrall voor Omar Colley  Beşiktaş
62' Wissel Rizespor Wissel Martin Minchev voor Adolfo Gaich Rizespor
63' Wissel Rizespor Wissel Muammer Sarıkaya voor Dal Varesanovic Rizespor
64' Wissel Beşiktaş Wissel Alex Oxlade-Chamberlain  voor Salih Uçan  Beşiktaş
64' Wissel Beşiktaş Wissel Cenk Tosun voor Jackson Muleka Beşiktaş
65' Doelpunt Beşiktaş Doelpunt Milot Rashica met assist van Rachid Ghezzal Beşiktaş 2-1
67' Gele kaart Beşiktaş Gele kaart voor S. Kılıçsoy Beşiktaş
67' Wissel Rizespor Wissel Altin Zeqiri voor Ibrahim Olawoyin Rizespor
68' Doelpunt Rizespor Doelpunt Emirhan Topçu met assist van Jonjo Shelvey Rizespor 2-2
80' Gele kaart Rizespor Gele kaart voor Gustavo Sauer Rizespor
86' Wissel Beşiktaş Wissel V. Aboubakar voor Rachid Ghezzal Beşiktaş
87' Wissel Rizespor Wissel Attila Mocsi voor Emirhan Topçu Rizespor
97' Doelpunt Beşiktaş Doelpunt Joe Worrall Beşiktaş 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting Besiktas - Rizespor
Opstellingen Besiktas - Rizespor
De opstellingen van Besiktas en Rizespor zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Besiktas gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Rizespor zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-1-4-1
Coach Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos
Voorbeschouwing Besiktas - Rizespor

Besiktas en Rizespor treffen elkaar in de 35e speelronde van de Super Lig van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ali Şansalan en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Besiktas en Rizespor in de Super Lig vond plaats op 9 januari 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Besiktas. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide ploegen is Besiktas favoriet. De thuisploeg wist 15 keer te winnen, terwijl Rizespor slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Besiktas 15
Winst Rizespor 2
Gelijkspel 6
Totaal 23

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Besiktas op een 5e positie staat, terwijl we Rizespor terugvinden op de 7e plaats.