Nabeschouwing Fenerbahçe - Ankaragücü (2-1) || Super Lig 2023/2024

Zondag 28 januari 2024 - 17:00 uur

In de Super Lig 2023/2024 neemt Fenerbahçe het zondag 28 januari 2024 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Ankaragücü. De wedstrijd wordt gespeeld in Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi in İstanbul.

Via de Fenerbahçe - Ankaragücü live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fenerbahçe - Ankaragücü (2-1)

Het Super Lig duel tussen Fenerbahçe en Ankaragücü is onder leiding van scheidsrechter Cihan Aydın geëindigd in een 2-1 overwinning voor Fenerbahçe. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 13 minuten. Tolga Ciğerci maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Ankaragücü vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Fenerbahçe kwam in de 20e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Cengiz Ünder, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 32e minuut zette Cengiz Ünder zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Fenerbahçe de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Cihan Aydın, waardoor Fenerbahçe dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Fenerbahçe - Ankaragücü 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fenerbahçe - Ankaragücü teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Penalty Ankaragücü Penalty Tolga Ciğerci Ankaragücü 0-1
20' Doelpunt Fenerbahçe Doelpunt Cengiz Ünder met assist van Mert Müldür Fenerbahçe 1-1
32' Doelpunt Fenerbahçe Doelpunt Cengiz Ünder Fenerbahçe 2-1
61' Wissel Ankaragücü Wissel Anastasios Chatzigiovanis voor Olimpiu Moruţan Ankaragücü
71' Wissel Fenerbahçe Wissel Michy Batshuayi voor Edin Dzeko Fenerbahçe
73' Wissel Ankaragücü Wissel Riad Bajić voor Ali Sowe Ankaragücü
74' Wissel Ankaragücü Wissel Mert Çetin voor Matěj Hanousek Ankaragücü
81' Wissel Fenerbahçe Wissel Miguel Crespo voor İsmail Yüksek Fenerbahçe
81' Wissel Fenerbahçe Wissel Emre Mor voor Cengiz Ünder Fenerbahçe
86' Wissel Ankaragücü Wissel Atakan Cankaya voor Renaldo Cephas Ankaragücü
87' Wissel Ankaragücü Wissel Federico Macheda voor Ali Kaan Güneren Ankaragücü
93' Wissel Fenerbahçe Wissel Mert Hakan Yandas voor Sebastian Szymanski Fenerbahçe
Video hoogtepunten en samenvatting Fenerbahçe - Ankaragücü
Opstellingen Fenerbahçe - Ankaragücü
De opstellingen van Fenerbahçe en Ankaragücü zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fenerbahçe gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Ankaragücü zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach İsmail Kartal
Voorbeschouwing Fenerbahçe - Ankaragücü

Fenerbahçe en Ankaragücü treffen elkaar in de 23e speelronde van de Super Lig van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Cihan Aydın en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fenerbahçe en Ankaragücü in de Super Lig vond plaats op 3 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fenerbahçe. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide ploegen is Fenerbahçe favoriet. De thuisploeg wist 16 keer te winnen, terwijl Ankaragücü slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Fenerbahçe 16
Winst Ankaragücü 4
Totaal 23

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fenerbahçe op een 1e positie staat, terwijl we Ankaragücü terugvinden op de 11e plaats.