Nabeschouwing Fenerbahçe - Besiktas (2-1) || Super Lig 2023/2024

Zaterdag 27 april 2024 - 18:00 uur



In de Super Lig 2023/2024 neemt Fenerbahçe het zaterdag 27 april 2024 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Besiktas. De wedstrijd wordt gespeeld in Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi in İstanbul.

Via de Fenerbahçe - Besiktas live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fenerbahçe - Besiktas (2-1)

Het Super Lig duel tussen Fenerbahçe en Besiktas is onder leiding van scheidsrechter Volkan Bayarslan geëindigd in een 2-1 overwinning voor Fenerbahçe. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor Al-Musrati  in de 25e minuut, waardoor Beşiktaş met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel in de eerste helft, na 30 minuten was het Michy Batshuayi die Fenerbahçe op een 1-0 voorsprong zette. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Fenerbahçe via een goal van İrfan Can Kahveci in de 69e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat Cenk Tosun namens Beşiktaş in de 82e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 2-1 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Volkan Bayarslan, waardoor Fenerbahçe dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Fenerbahçe - Besiktas
Goals
2
1
Balbezit
66%
34%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
1
3
Schoten totaal
16
8
Schoten op doel
7
4
Aanvallen
97
77
Gevaarlijke aanvallen
69
22
Passes
508
264
Overtredingen
14
17
Buitenspel
4
1
Corners
4
2
Wissels
4
3
LIVE Fenerbahçe - Besiktas 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fenerbahçe - Besiktas teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
8' Gele kaart Beşiktaş Gele kaart voor Oleg Gusev Beşiktaş
19' Wissel Fenerbahçe Wissel Rade Krunic voor İsmail Yüksek Fenerbahçe
19' Wissel Fenerbahçe Wissel Çağlar Söyüncü  voor Rodrigo Becão Fenerbahçe
24' Al-Musrati  Beşiktaş
25' Rode kaart Beşiktaş Rode kaart voor Al-Musrati  Beşiktaş
30' Doelpunt Fenerbahçe Doelpunt Michy Batshuayi met assist van Dusan Tadic  Fenerbahçe 1-0
46' Wissel Beşiktaş Wissel Rachid Ghezzal voor Milot Rashica Beşiktaş
56' Gele kaart Beşiktaş Gele kaart voor Rachid Ghezzal Beşiktaş
62' Wissel Beşiktaş Wissel Alex Oxlade-Chamberlain  voor Ernest Muci Beşiktaş
69' Doelpunt Fenerbahçe Doelpunt İrfan Can Kahveci met assist van Sebastian Szymanski Fenerbahçe 2-0
74' Wissel Fenerbahçe Wissel Edin Dzeko  voor Michy Batshuayi Fenerbahçe
77' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor Bright Osayi-Samuel  Fenerbahçe
78' Wissel Beşiktaş Wissel Cenk Tosun voor S. Kılıçsoy Beşiktaş
82' Doelpunt Beşiktaş Doelpunt Cenk Tosun met assist van Jackson Muleka Beşiktaş 2-1
88' Wissel Fenerbahçe Wissel Mert Hakan Yandaş  voor Sebastian Szymanski Fenerbahçe
93' Gele kaart Beşiktaş Gele kaart voor Omar Colley  Beşiktaş
Video hoogtepunten en samenvatting Fenerbahçe - Besiktas
Opstellingen Fenerbahçe - Besiktas
De opstellingen van Fenerbahçe en Besiktas zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fenerbahçe gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Besiktas zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach İsmail Kartal
Wissels Fenerbahçe
# Speler Pos.
70 İrfan Can Eğribayat K
16 Mert Müldür V
2 Caglar Söyüncü V
92 M
8 Mert Hakan Yandaş M
33 Rade Krunić M
15 Joshua King A
9 Edin Džeko A
20 Cengiz Ünder A
91 Serdar Dursun A
Formatie 4-2-3-1
Coach Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos
Voorbeschouwing Fenerbahçe - Besiktas

Fenerbahçe en Besiktas treffen elkaar in de 34e speelronde van de Super Lig van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Volkan Bayarslan en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fenerbahçe en Besiktas in de Super Lig vond plaats op 9 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fenerbahçe. Op basis van de afgelopen 39 duels tussen beide ploegen is Fenerbahçe favoriet. De thuisploeg wist 17 keer te winnen, terwijl Besiktas slechts 8 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 14 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Fenerbahçe 17
Winst Besiktas 8
Gelijkspel 14
Totaal 39

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fenerbahçe op een 2e positie staat, terwijl we Besiktas terugvinden op de 4e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Fenerbahçe - Besiktas Opstelling Fenerbahçe Opstelling Besiktas Live Fenerbahçe - Besiktas Live Fenerbahçe - Besiktas kijken Fenerbahçe - Besiktas kijken Live Fenerbahçe - Besiktas stream Fenerbahçe - Besiktas Fox Sports Nabeschouwing Fenerbahçe - Besiktas Uitslag Fenerbahçe - Besiktas Statistieken Fenerbahçe - Besiktas Super Lig 2023/2024 Fenerbahçe - Besiktas wedden Fenerbahçe - Besiktas gokken Fenerbahçe - Besiktas Unibet