Nabeschouwing Galatasaray - Pendikspor (4-1) || Super Lig 2023/2024

Zondag 21 april 2024 - 18:00 uur

In de Super Lig 2023/2024 neemt Galatasaray het zondag 21 april 2024 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Pendikspor. De wedstrijd wordt gespeeld in Rams Global Stadium in Istanbul.

Via de Galatasaray - Pendikspor live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Galatasaray - Pendikspor (4-1)

Het Super Lig duel tussen Galatasaray en Pendikspor is onder leiding van scheidsrechter Direnç Tonusluoğlu geëindigd in een 4-1 overwinning voor Galatasaray. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 35e minuut door Mauro Icardi, waarmee Galatasaray met 1-0 de leiding nam. Galatasaray vergrootte in de 40e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Abdülkerim Bardakcı op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 76e minuut volgde een derde treffer van Galatasaray, waarmee Dries Mertens zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 85 minuten deed A. Öztürk iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Pendikspor werd verkleind tot 3-1. In de 96e minuut werd de stand op 4-1 gezet na een benutte penalty van Galatasaray speler Kerem Aktürkoğlu. Na 93 minuten was het Kerem Aktürkoğlu van Galatasaray de kans kreeg om de wedstrijd via een penalty opnieuw van een goal te voorzien, maar zijn inzet vanaf 11 meter bleek niet voldoende om de kans te benutten, waardoor de score 3-1 bleef.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Direnç Tonusluoğlu bij een 4-1 eindstand in het voordeel van Galatasaray.

LIVE Galatasaray - Pendikspor 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Galatasaray - Pendikspor teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

35' Doelpunt Galatasaray Doelpunt Mauro Icardi met assist van Dries Mertens Galatasaray 1-0
40' Doelpunt Galatasaray Doelpunt Abdülkerim Bardakcı met assist van Hakim Ziyech Galatasaray 2-0
43' Wissel Pendikspor Wissel E. Çekiçi voor B. Ndiaye Pendikspor
44' Gele kaart Pendikspor Gele kaart voor M. Akça Pendikspor
47' Gele kaart Galatasaray Gele kaart voor Lucas Torreira Galatasaray
74' Wissel Galatasaray Wissel Kerem Aktürkoğlu voor Hakim Ziyech Galatasaray
74' Wissel Galatasaray Wissel Berkan Kutlu voor Lucas Torreira Galatasaray
76' Doelpunt Galatasaray Doelpunt Dries Mertens met assist van Berkan Kutlu Galatasaray 3-0
80' Wissel Pendikspor Wissel E. Eze voor U. Nayir Pendikspor
82' Wissel Galatasaray Wissel Tetê voor Dries Mertens Galatasaray
83' Wissel Galatasaray Wissel Davinson Sánchez voor Victor Nelsson Galatasaray
83' Wissel Galatasaray Wissel Carlos Vinícius voor Mauro Icardi Galatasaray
85' Doelpunt Pendikspor Doelpunt A. Öztürk met assist van E. Çekiçi Pendikspor 3-1
96' Penalty Galatasaray Penalty Kerem Aktürkoğlu Galatasaray 4-1
93' Penalty gemist Galatasaray Penalty gemist Kerem Aktürkoğlu Galatasaray
92' Gele kaart Pendikspor Gele kaart voor E. Canpolat Pendikspor
95' Kerem Aktürkoğlu Galatasaray
Video hoogtepunten en samenvatting Galatasaray - Pendikspor
Opstellingen Galatasaray - Pendikspor
De opstellingen van Galatasaray en Pendikspor zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Galatasaray gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Pendikspor zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach İbrahim Üzülmez
Voorbeschouwing Galatasaray - Pendikspor

Galatasaray en Pendikspor treffen elkaar in de 33e speelronde van de Super Lig van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Direnç Tonusluoğlu en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Galatasaray en Pendikspor in de Super Lig vond plaats op 2 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Galatasaray. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Galatasaray favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Pendikspor slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Galatasaray 1
Winst Pendikspor 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Galatasaray op een 1e positie staat, terwijl we Pendikspor terugvinden op de 19e plaats.