Nabeschouwing Rizespor - Gazişehir Gaziantep (3-1) || Super Lig 2023/2024

Zondag 17 maart 2024 - 11:30 uur

In de Super Lig 2023/2024 neemt Rizespor het zondag 17 maart 2024 om 11:30 uur in eigen huis op tegen Gazişehir Gaziantep. De wedstrijd wordt gespeeld in Çaykur Didi Stadyumu in Rize.

Via de Rizespor - Gazişehir Gaziantep live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rizespor - Gazişehir Gaziantep (3-1)

Het Super Lig duel tussen Rizespor en Gazişehir Gaziantep is onder leiding van scheidsrechter Abdulkadir Bitigen geëindigd in een 3-1 overwinning voor Rizespor. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 54e minuut door Deian Sorescu, waarmee Gaziantep F.K. met 0-1 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van Salem MBakata zorgde ervoor dat Rizespor op 1-1 kwam te staan in de 64e minuut. Een penalty in de 71e minuut was de ideale kans voor Rizespor om te scoren. Jonjo Shelvey was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 1-1 bleef.

In de 84e minuut was het Rizespor dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Ibrahim Olawoyin. Na 97 minuten werd de voorsprong voor Rizespor vergroot nadat Altin Zeqiri de 3-1 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Rizespor.

LIVE Rizespor - Gazişehir Gaziantep 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rizespor - Gazişehir Gaziantep teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Gele kaart Gaziantep F.K. Gele kaart voor Salem MBakata Gaziantep F.K.
35' Gele kaart Rizespor Gele kaart voor Casper Höjer Rizespor
46' Wissel Rizespor Wissel Altin Zeqiri voor Gustavo Sauer Rizespor
54' Doelpunt Gaziantep F.K. Doelpunt Deian Sorescu met assist van Alexandru Maxim Gaziantep F.K. 0-1
59' Wissel Rizespor Wissel Adolfo Gaich voor Muammer Sarikaya Rizespor
59' Gele kaart Gaziantep F.K. Gele kaart voor Alexandru Maxim Gaziantep F.K.
64' Eigen doelpunt Rizespor Eigen doelpunt Salem MBakata Rizespor 1-1
71' Penalty gemist Rizespor Penalty gemist Jonjo Shelvey Jonjo Shelvey Rizespor
77' Wissel Gaziantep F.K. Wissel Furkan Soyalp voor Ogun Ozcicek Gaziantep F.K.
82' Wissel Gaziantep F.K. Wissel Max Gradel voor Deian Sorescu Gaziantep F.K.
82' Wissel Gaziantep F.K. Wissel Marko Jevtovic voor Jamiro Monteiro Gaziantep F.K.
84' Doelpunt Rizespor Doelpunt Ibrahim Olawoyin met assist van Altin Zeqiri Rizespor 2-1
84' Wissel Rizespor Wissel Dal Varesanovic voor Babajide David Akintola Rizespor
88' Wissel Gaziantep F.K. Wissel Aliou Badji voor Papy Djilobodji Gaziantep F.K.
88' Wissel Gaziantep F.K. Wissel Lazar Markovic voor Alexandru Maxim Gaziantep F.K.
97' Doelpunt Rizespor Doelpunt Altin Zeqiri met assist van Gökhan Akkan Rizespor 3-1
90' Wissel Rizespor Wissel Attila Mocsi voor Martin Minchev Rizespor
Video hoogtepunten en samenvatting Rizespor - Gazişehir Gaziantep
Opstellingen Rizespor - Gazişehir Gaziantep
De opstellingen van Rizespor en Gazişehir Gaziantep zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rizespor gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Gazişehir Gaziantep zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Rizespor - Gazişehir Gaziantep

Rizespor en Gazişehir Gaziantep treffen elkaar in de 30e speelronde van de Super Lig van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Abdulkadir Bitigen en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rizespor en Gazişehir Gaziantep in de Super Lig vond plaats op 6 november 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Gazişehir Gaziantep. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide teams is Gazişehir Gaziantep favoriet. 5 keer wist de ploeg van Rizespor te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Rizespor. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Rizespor 2
Winst Gazişehir Gaziantep 5
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rizespor op een 10e positie staat, terwijl we Gazişehir Gaziantep terugvinden op de 16e plaats.