Nabeschouwing Samsunspor - Besiktas (1-2) || Super Lig 2023/2024

Zondag 26 november 2023 - 14:00 uur

In de Super Lig 2023/2024 neemt Samsunspor het zondag 26 november 2023 om 14:00 uur in eigen huis op tegen Besiktas. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadyum Samsun in Samsun.

Via de Samsunspor - Besiktas live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Samsunspor - Besiktas (1-2)

Het Super Lig duel tussen Samsunspor en Besiktas is onder leiding van scheidsrechter Abdulkadir Bitigen geëindigd in een 1-2 overwinning voor Besiktas. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 16e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg Cenk Tosun van Beşiktaş via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. De eerste goal viel in de eerste helft, na 17 minuten was het Cenk Tosun die Beşiktaş op een 0-1 voorsprong zette. Na de openingsgoal kwam Samsunspor in de 25e minuut op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van Marius Mouandilmadji.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat Omar Colley namens Beşiktaş in de 84e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 1-2 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Abdulkadir Bitigen, waardoor Besiktas dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Samsunspor - Besiktas 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Samsunspor - Besiktas teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Penalty gemist Beşiktaş Penalty gemist Cenk Tosun Cenk Tosun Beşiktaş
17' Doelpunt Beşiktaş Doelpunt Cenk Tosun Beşiktaş 0-1
25' Doelpunt Samsunspor Doelpunt Marius Mouandilmadji met assist van Zeki Yavru Samsunspor 1-1
35' Wissel Samsunspor Wissel Kingsley Schindler voor Youssef Aït Bennasser Samsunspor
42' Gele kaart Beşiktaş Gele kaart voor Valentin Rosier Beşiktaş
46' Gele kaart Samsunspor Gele kaart voor Lubomir Satka Samsunspor
46' Wissel Beşiktaş Wissel Vincent Aboubakar   voor Onur Bulut Beşiktaş
58' Gele kaart Samsunspor Gele kaart voor Marius Mouandilmadji Samsunspor
68' Wissel Beşiktaş Wissel Tayfur Bingöl voor Cenk Tosun Beşiktaş
70' Wissel Samsunspor Wissel Muhammed Gümüşkaya voor Zeki Yavru Samsunspor
78' Wissel Beşiktaş Wissel Demir Ege Tıknaz voor Alex Oxlade-Chamberlain Beşiktaş
84' Doelpunt Beşiktaş Doelpunt Omar Colley met assist van Gedson Fernandes Beşiktaş 1-2
87' Wissel Samsunspor Wissel Gaëtan Laura voor Rick Van Drongelen Samsunspor
87' Wissel Samsunspor Wissel Ercan Kara voor Marius Mouandilmadji Samsunspor
95' Wissel Beşiktaş Wissel Semih Kilicsoy voor Jackson Muleka Beşiktaş
Video hoogtepunten en samenvatting Samsunspor - Besiktas
Opstellingen Samsunspor - Besiktas
De opstellingen van Samsunspor en Besiktas zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Samsunspor gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Besiktas zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Coach Markus Gisdol
Formatie 4-1-4-1
Coach Rıza Çalımbay
Voorbeschouwing Samsunspor - Besiktas

Samsunspor en Besiktas treffen elkaar in de 13e speelronde van de Super Lig van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Abdulkadir Bitigen en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Samsunspor en Besiktas in de Super Lig vond plaats op 1 april 2012 en dat duel eindigde in een overwinning voor Samsunspor. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is Besiktas favoriet. 2 keer wist de ploeg van Samsunspor te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Samsunspor. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Samsunspor 1
Winst Besiktas 2
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Samsunspor op een 19e positie staat, terwijl we Besiktas terugvinden op de 6e plaats.