Nabeschouwing Austria Wien - Sturm Graz (1-1) || Tipico Bundesliga 2018/2019

Zondag 21 oktober 2018 - 17:00 uur

In de Tipico Bundesliga 2018/2019 neemt Austria Wien het zondag 21 oktober 2018 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Sturm Graz. De wedstrijd wordt gespeeld in Generali Arena in Wien.

Via de Austria Wien - Sturm Graz live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Austria Wien - Sturm Graz (1-1)

De Tipico Bundesliga 2018/2019 wedstrijd tussen Austria Wien en Sturm Graz geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door P. Zulj, waarmee Sturm Graz met 0-1 de leiding nam. Austria Wien kwam na 48 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van K. Friesenbichler, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken. In de 61e minuut kreeg S. Hierländer van Sturm Graz voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Sturm Graz de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Austria Wien - Sturm Graz 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Austria Wien - Sturm Graz teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Sturm Graz Doelpunt P. Zulj met assist van P. Huspek Sturm Graz 0-1
25' Gele kaart Sturm Graz Gele kaart voor S. Hierländer Sturm Graz
32' Gele kaart Austria Wien Gele kaart voor C. Cuevas Austria Wien
39' Gele kaart Sturm Graz Gele kaart voor F. Koch Sturm Graz
46' Wissel Austria Wien Wissel T. Ebner voor C. Cuevas Austria Wien
48' Doelpunt Austria Wien Doelpunt K. Friesenbichler met assist van T. Ebner Austria Wien 1-1
61' Tweede gele kaart Sturm Graz Tweede gele kaart voor S. Hierländer Sturm Graz
65' Wissel Sturm Graz Wissel T. Schrammel voor O. Kiteishvili Sturm Graz
72' Wissel Austria Wien Wissel C. Monschein voor Ewandro Austria Wien
73' Wissel Sturm Graz Wissel E. Eze voor P. Hosiner Sturm Graz
79' Gele kaart Sturm Graz Gele kaart voor L. Spendlhofer Sturm Graz
93' Wissel Austria Wien Wissel M. Sarkaria voor A. Grünwald Austria Wien
96' Wissel Sturm Graz Wissel S. Lovric voor P. Huspek Sturm Graz
Video hoogtepunten en samenvatting Austria Wien - Sturm Graz
Opstellingen Austria Wien - Sturm Graz
De opstellingen van Austria Wien en Sturm Graz zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Austria Wien gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Sturm Graz zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Austria Wien - Sturm Graz

Austria Wien en Sturm Graz treffen elkaar in de 11e speelronde van de Tipico Bundesliga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Manuel Schüttengruber en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Austria Wien en Sturm Graz in de Tipico Bundesliga vond plaats op 7 april 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Austria Wien. Op basis van de afgelopen 52 duels tussen beide ploegen is Austria Wien favoriet. De thuisploeg wist 21 keer te winnen, terwijl Sturm Graz slechts 15 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 16 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Austria Wien 21
Winst Sturm Graz 15
Gelijkspel 16
Totaal 52

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Austria Wien op een 4e positie staat, terwijl we Sturm Graz terugvinden op de 6e plaats.