Nabeschouwing Salzburg - Austria Wien (5-1) || Tipico Bundesliga 2018/2019

Zondag 31 maart 2019 - 17:00 uur

In de Tipico Bundesliga 2018/2019 neemt Salzburg het zondag 31 maart 2019 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Austria Wien.

Via de Salzburg - Austria Wien live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Salzburg - Austria Wien (5-1)

Het Tipico Bundesliga duel tussen Salzburg en Austria Wien is onder leiding van scheidsrechter Oliver Drachta geëindigd in een 5-1 overwinning voor Salzburg. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 34e minuut door M. Dabour, waarmee Salzburg met 1-0 de leiding nam. Een benutte penalty van M. Sax in de 41e minuut zorgde er even later voor dat Austria Wien weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 47e minuut zette T. Minamino zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Salzburg de leiding in de wedstrijd nam.

Salzburg kreeg een penalty toegewezen in de 75e minuut, die werd genomen door M. Dabour. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 2-1 op het scorebord bleef staan. Na 75 minuten werd de voorsprong voor Salzburg vergroot nadat M. Dabour de 3-1 wist te scoren. In de 86e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het M. Dabour die namens Salzburg het net wist te raken. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 91e minuut was het Salzburg dat via M. Dabour de stand op 5-1 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Oliver Drachta bij een 5-1 eindstand in het voordeel van Salzburg.

LIVE Salzburg - Austria Wien 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Salzburg - Austria Wien teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Gele kaart Austria Wien Gele kaart voor C. Schoissengeyer Austria Wien
34' Doelpunt Salzburg Doelpunt M. Dabour met assist van S. Lainer Salzburg 1-0
41' Penalty Austria Wien Penalty M. Sax Austria Wien 1-1
47' Doelpunt Salzburg Doelpunt T. Minamino met assist van F. Gulbrandsen Salzburg 2-1
57' Gele kaart Austria Wien Gele kaart voor M. Sax Austria Wien
67' Wissel Austria Wien Wissel C. Monschein voor D. Prokop Austria Wien
72' Wissel Salzburg Wissel Z. Junuzović voor D. Szoboszlai Salzburg
72' Wissel Austria Wien Wissel A. Turgeman voor B. Edomwonyi Austria Wien
75' Penalty gemist Salzburg Penalty gemist M. Dabour Salzburg
75' Doelpunt Salzburg Doelpunt M. Dabour Salzburg 3-1
77' Wissel Salzburg Wissel H. Wolf voor F. Gulbrandsen Salzburg
84' Wissel Salzburg Wissel S. Prevljak voor T. Minamino Salzburg
86' Doelpunt Salzburg Doelpunt M. Dabour met assist van D. Samassekou Salzburg 4-1
91' Doelpunt Salzburg Doelpunt M. Dabour met assist van D. Samassekou Salzburg 5-1
Video hoogtepunten en samenvatting Salzburg - Austria Wien
Opstellingen Salzburg - Austria Wien
De opstellingen van Salzburg en Austria Wien zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Salzburg gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Austria Wien zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.